Ο πιο μεγάλος θεσμός του mixology παγκοσμίως, το WorldClass, είναι πλέον στην τελική ευθεία για να αναδείξει τον Έλληνα Bartender of the Year για το 2015. Συμπληρώνοντας την έβδομη του χρονιά, αποδεικνύει την ολοένα και μεγαλύτερη αναγνώριση από τους επαγγελματίες του κλάδου, πράγμα το οποίο επιβεβαιώνεται και από τον αριθμό των ταλαντούχων bartender από όλες τις γωνιές της Ελλάδας, που έλαβαν μέρος εφέτος. Ο αριθμός αυτός, χρόνο με το χρόνο, ξεπερνά κάθε προηγούμενο, ανεβάζοντας παράλληλα τον πήχη ακόμα πιο ψηλά.

Όπως και το περασμένο έτος, έτσι και φέτος, το διαγωνιστικό κομμάτι χωρίστηκε σε δύο επιμέρους φάσεις, με διαφορετικές θεματικές ενότητες και δοκιμασίες, που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια όλης της χρονιάς με κάθε μία να αναδεικνύει από 6 φιναλίστ.

Έτσι λοιπόν, κρίνοντας τις τεχνικές που χρησιμοποίησαν, τη δημιουργικότητά τους, την ιδιαιτερότητα της γεύσης και του αρώματος, την ορθή διαχείριση και ισορροπία του ποτού, καθώς και τις ικανότητες που επέδειξαν κατά την παρουσίασή του, οι CocktailLovers, Sandrae Lawrence και Gary Sharpen, κριτές της πρώτης φάσης, ανέδειξαν τους πρώτους 6 καλύτερους Έλληνες bartender της χρονιάς 2015.

Τα ονόματα (με αλφαβητική σειρά):

Δημήτρης Γούζιος, από το “Mosaiko bar”, Γλυφάδα

Στέφανος Δραγανιδάκης, από το TheClumsiesbar”, Αθήνα

Μανώλης Λυκιαρδόπουλος, από το Theorybar”, Χαλάνδρι

Δημήτρης Μαγγλάρης, από το Tokyobar”, Θεσσαλονίκη

Νίκος Μπάκουλης, από το TheClumsiesbar”, Αθήνα

Κώστας Χατζηαββάς, από το Recipebar”, Κηφισιά

 p19k02toia19o0cdt1r1u1qlpggp4_900

Την Τρίτη 28 Απριλίου, ολοκληρώθηκε και η 2η φάση του διαγωνισμού, μέσω της οποίας αποδείχτηκε περίτρανα, για ακόμα μια φορά, πως η δημιουργία ενός cocktail δεν είναι καθόλου απλή υπόθεση, αντίθετα αποτελεί μια νέα μορφή τέχνης με πολλές και ιδιαίτερες πτυχές.Στη 2η αυτή θεματική ενότητα, οι συμμετέχοντες κλήθηκαν να επιλέξουν, να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν μέσα από κάθε λογής λογοτεχνικά συγγράμματα, επιλέγοντας δύο της αρεσκείας τους. Ο TristanStephenson, γνωστός spiritwriter και συνιδρυτής της FluidMovement, και ο JustinSmyth, globalambassador του WorldClass, είχαν ένα πολύ δύσκολο έργο. Λαμβάνοντας υπόψη την φαντασία, τις τεχνικές, τη δημιουργικότητα, αλλά και την εποχικότητα, κατάφεραν να αναδείξουν τους 6 που θα πλαισιώσουν αυτούς της πρώτης θεματικής και θα δημιουργήσουν την τελική 12αδα του ελληνικού τελικού.

Η 2η φάση ανέδειξε τους εξής 6:

Δήμητρα Αντωνακοπούλου, από το “360 Cocktailbar”, Αθήνα

Νίκος Αρσλάνογλου, από το “Sharkbar”, Θεσσαλονίκη

Τάσος Γιέχος, από το “Selinibar”, Καβάλα

Τεό Καϊσίδης, από το “Ostermanbar”, Αθήνα

Βαγγέλης Προυσαεύς, από το “Hakkasanbar”, Μύκονος

Λορέτα Τόσκα, από το “Theorybar”, Χαλάνδρι

Τώρα οι 12 φιναλίστ προετοιμάζουν τα shaker τους, για να λάβουν μέρος στον ελληνικό τελικό της 15ης Ιουνίου, που θα στείλει τον καλύτερο Έλληνα bartender για το 2015 στον Παγκόσμιο Τελικό του Σεπτεμβρίου στο Κέιπ Τάουν.

H πορεία για την ανάδειξη του κορυφαίου bartender στον κόσμο για το 2015 συνεχίζεται! Μείνετε συντονισμένοι και παρακολουθήστε την εξέλιξή της μέσα από τη σελίδα του WorldClassGreece στο Facebook: www.facebook.com/worldclassgreece αλλά και από τα hashtag#worldclassgreece.