Όλα ξεκίνησαν το 1997. Μετά από ατύχημα που είχε ενώ έκανε jet ski, o Matthew Perry, o διάσημος Τσάντλερ από τα Φιλαράκια, ξεκίνησε να παίρνει χάπια και συγκεκριμένα Vicodin για να ξεπεράσει τον πόνο. Στην πορεία όμως το παράκανε. Ο εθισμός του ήδη στο ποτό έκανε τα πράγματα ακόμα χειρότερα για τον ηθοποιό που πάλεψε επί χρόνια να αντιμετωπίσει τις καταχρήσεις. Οι πιο παρατηρητικοί είχαν προσέξει τις μεγάλες αλλαγές στην εμφάνισή του ανάμεσα στην έκτη και στην έβδομη κυρίως σεζόν των Friends.
Ανήμερα λοιπόν των 46ων γενεθλίων του μίλησε για εκείνα τα προβλήματα που αντιμετώπισε και αναφέρθηκε ειδικότερα στο κέντρο αποτοξίνωσης Phoenix House στην Καλιφόρνια που τον βοήθησε στη μεγάλη προσπάθεια που έκανε.
“Δεν μπορείς να έχεις πρόβλημα με τα ναρκωτικά για 30 χρόνια και να ελπίζεις να το λύσεις σε 28 μέρες” θα πει ο ηθοποιός τονίζοντας το πόσο δύσκολο είναι να αποτοξινωθείς και δεν μπορείς να το πετύχεις αυτό χωρίς βοήθεια.
Ο Perry αναφέρθηκε στο γεγονός πως ήταν ένας κλειστός άνθρωπος, αλλά ως ηθοποιός ενός τεράστια επιτυχημένου show το πρόβλημά του ήταν ορατό σε όλους.
“Είναι στο χέρι του ατόμου να αντιμετωπίσει το πρόβλημα. Είχα πολλά σκαμπανεβάσματα στη ζωή μου, έμαθα πολλά από τις αποτυχίες μου” θα συμπληρώσει ο Perry που πλέον εκμεταλλεύεται το γεγονός πως είναι γνωστός στο ευρύ κοινό με το να μιλάει περισσότερο για το συγκεκριμένο θέμα, θέλοντας έτσι να βοηθήσει όσους περισσότερους μπορεί.