Σούπερ η νέα σας συνδρομή ε; Το κανάλι φαντάζει εντυπωσιακό στην οθόνη, με τις επιλογές να είναι αμέτρητες, να μην υπάρχουν διαφημίσεις και τα ποτά και τα σνακς να μην χρεώνονται έξτρα. Συν το βασικότερο όλων πως για να δεις μία ταινία δεν χρειάζεται να είσαι καλά ντυμένος. Η άνεση της φόρμας είναι ανεκτίμητη και το Netflix, και όλα τα παρόμοια κανάλια, το γνωρίζουν πολύ καλά αυτό. Κι όμως, ειδικά εάν είστε single, δεν θα πρέπει να το παρακάνετε με την τηλεθέαση γιατί πολλά άσχημα έχουν συνδεθεί με την ατελείωτη κατανάλωση όσων μας προσφέρει η μικρή οθόνη.
Μία έρευνα που έγινε από το International Communication Association έβγαλε το συμπέρασμα πως η κατάθλιψη και η μοναξιά συνδέονται με την πολύωρη τηλεθέαση. Σύμφωνα με την έρευνα όσοι πήραν μέρος και αισθάνονταν μοναξιά ή και κατάθλιψη, τόσο περισσότερο είχαν την τάση να καθίσουν μπροστά στην οθόνη και να μην το κουνήσουν από εκεί.
Μία άλλη ωστόσο έρευνα που έγινε και δημοσιεύτηκε στην Journal of Consumer Research έδειξε πως το να πηγαίνεις μόνος στο σινεμά είναι μία εμπειρία που μπορεί να σου προσφέρει θετικά συναισθήματα. Μπορεί να υπάρχει ανέκαθεν η γενικότερη εντύπωση πως το να παρακολουθήσεις μόνος μία ταινία δεν είναι και το καλύτερο πράγμα που μπορείς να σου συμβεί, ωστόσο η έρευνα απέδειξε πως όσοι το δοκιμάζουν το απολαμβάνουν πραγματικά.
Η επιστημονική κοινότητα έχει πολλές φορές υποστηρίξει πως το να κάνεις μία δραστηριότητα μόνος είναι κάτι πολύ καλό για την προσωπική σου υγεία, κάτι που καθαρίζει το μυαλό και το βασικότερο σε βγάζει από το comfort zone σου και σε βάζει να τεστάρεις τον εαυτό σου. Μπορεί αυτή η δραστηριότητα να σε κάνει απλά να ξεσκάσεις μέχρι να καταπολεμήσεις πολύ πιο σοβαρές ψυχολογικά καταστάσεις.
Το να καθίσεις όμως μπροστά στην τηλεόραση και να κλείσεις ένα οκτάωρο βλέποντας οποιαδήποτε σειρά υπάρχει, αυτό σίγουρα δεν βοηθάει καθόλου, αντίθετα είναι μία συνήθεια που φωνάζει την ψυχική κούραση και την παχυσαρκία να έρθει πιο κοντά σας. Κι αν τυχόν δεν φτάσετε σε τόσο σοβαρά επίπεδα, σίγουρα θα σας κάνει να αμελήσετε την δουλειά σας αλλά και τους κοντινούς σας ανθρώπους.
Οπότε, την επόμενη φορά που θα σκεφτείτε να πάτε σινεμά μόνοι, μην διστάσετε λεπτό. Κάνει καλό σε πολλούς τομείς.