Μια στις τέσσερις γυναίκες αλλά και ένας στους δύο άντρες,  αντιμετωπίζουν πρόβλημα πιτυρίδας με εμφανή συμπτώματα ανθεκτικά στο χρόνο (πιτυρίδα που παραμένει στο τριχωτό της κεφαλής, που πέφτει σε ρούχα και μαξιλάρια, ξηροδερμία, κνησμό, λιπαρό τριχωτό). Συχνά τα συμπτώματα επανεμφανίζονται και έχουν αντίκτυπο ακόμα και στην ποιότητα της ζωής, όπως κοινωνική αμηχανία, απόγνωση και άγχος.Η πιτυρίδα είναι μια διαταραχή στην ισορροπία του τριχωτού της κεφαλής και η αντιμετώπιση της παραμένει συχνά πολύπλοκη. Πρόσφατες επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει ότι το στρες, το περιβάλλον, οι αλλαγές των εποχών, η ρύπανση και ο τρόπος ζωής, συνδέονται με τη σειρά τους με τη δημιουργία και την επανεμφάνιση της πιτυρίδας.

Η λύση βρίσκεται στο μικροβίωμα.Μία νέα σημαντική ανακάλυψη έρχεται να λύσει το πρόβλημα που ταλαιπωρεί άντρες και γυναίκες. Διευρύνοντας το πεδίο ανάλυσης πέρα από τις ήδη γνωστές αιτίες της πιτυρίδας, τα εργαστήρια της VICHY σε συνεργασία με το ινστιτούτο Παστέρ στο Παρίσι, ανέδειξαν ένα εντελώς νέο πεδίο γνώσης και κατανόησης της πιτυρίδας: το μικροβίωμα του τριχωτού της κεφαλής.

Οι πρόσφατες ανακαλύψεις έγιναν αντικείμενο 3 επιστημονικών δημοσιεύσεων, που απέδειξαν ότι η πιτυρίδα συνδέεται άμεσα με μία διαταραχή της ισορροπίας του μικροβιώματος.Η VICHY παρουσιάζει τη νέα γενιά καινοτόμων αγωγών Dercos που βασίζεται στις πρόσφατες επιστημονικές έρευνες και συνδέονται με τη σειρά τους με τη δημιουργία και την επανεμφάνιση της πιτυρίδας.

Το τριχωτό της κεφαλής διαθέτει το δικό του ξεχωριστό μικροβίωμα. Τα εργαστήρια της VICHY έχουν μελετήσει πλήθος μικροοργανισμών στο τριχωτό καθώς και την αλληλεπίδρασή τους με το ζυμομύκητα Malassezia που συνδέεται με την πιτυρίδα. Στην πιτυρίδα, παρατηρείται μια γενικότερη ανισορροπία του μικροβιώματος. Για το λόγο αυτό, η  εστίαση στο μικροβίωμα ως σύνολο, αντιπροσωπεύει μια νέα προσέγγιση για την ανάπτυξη αγωγών που είναι πιο αποτελεσματικές και μακροπρόθεσμα.

Τα σαμπουάν Dercos κατά της πιτυρίδας, έχουν παρασκευαστεί βασισμένα στην τεχνολογία  του μικροβιώματος και περιέχουν Σελήνιο DS, που επαναφέρει την ισορροπία στο τριχωτό της κεφαλής. Το Σελήνιο DS (Δισουλφίδιο του Σεληνίου) είναι ένα δραστικό συστατικό αναφοράς στη δερματολογία, γνωστό για την αντιμυκητιασική δράση του.

7b25156a77dd6b2ca3e3513ee45a9b29

Η νέα σύνθεση συνδυάζει το Σαλήνιο DS με ενεργά συστατικά όπως:

  • Σαλικυλικό Οξύ με απολεπιστική και κερατολυτική δράση
  • Βιταμίνη Ε με αντιοξειδωτική δράση, κατά των ελευθέρων ριζών
  • Ceramide R που διατηρεί τη λειτουργία του φραγμού

 

Έτσι η δράση κατά της πιτυρίδας είναι ολιστική:

ü  Επαναφορά της ισορροπίας όλου του μικροβιώματος, όχι μόνο της Malassezia

ü  Έλεγχος κατά της επανεμφάνισης μυκήτων και βακτηριδίων μέχρι και 6 εβδομάδες μετά τη χρήση

ü  Σημαντική μείωση της πιτυρίδας και του κνησμού από την 1η χρήση

ü  Αποκατάσταση της λειτουργίας του φραγμού, με αποτέλεσμα την πρόληψη ενάντια στην αφυδάτωση

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

\