Το δέρμα όπως ξέρεις, είναι βασικό χαρακτηριστικό στο σώμα μιας γυναίκας. Τον χειμώνα μπορεί σε χρόνο 0 να γίνει ξηρό και ευαίσθητο. Η χρήση ενυδατικής κρέμας, σίγουρα βοηθάει την κατάσταση αλλά δεν είναι η λύση στο πρόβλημα. Άσε που τις περισσότερες φορές ξεχνάς να του βάλεις έστω και λίγη ποσότητα, αλλά σε δικαιολογώ γιατί έχεις βαρύ πρόγραμμα (τι, όχι;)

Στην καθημερινότητα σου, έχεις κάποιες κακές συνήθειες που το επιβαρύνουν και δεν το καταλαβαίνεις. Σίγουρα μία από αυτές είναι το κάπνισμα, η έλλειψη νερού (πρέπει να πίνεις άφθονο) και φυσικά το ντεμακιγιάζ που ξεχνάς να το κάνεις τα βράδια πριν κοιμηθείς. Το ήξερες όμως, ότι ακόμα και το μαξιλάρι κάνει «κακό» στο δερματάκι σου; Αμέ! Διάβασε γιατί και κόψε μαχαίρι όλες τις κακές συνήθειες.

1. Λάθος μαξιλάρι

Αντικατέστησε την μαξιλαροθήκη από βαμβάκι που χρησιμοποιείς με μεταξωτό, αφού διαθέτει αντιβακτηριακές ιδιότητες. Σημαντικό επίσης, είναι να μη ξεχνάς να αλλάζεις τα σεντόνια τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα.

μαξιλάρι

2. Δεν αλλάζεις πετσέτα

Μετά το μπάνιο, το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνεις, είναι να βάλεις για πλύσιμο την πετσέτα που χρησιμοποίησες. Μπορεί για κάποιο λόγο να νομίζεις ότι δεν έχει κάτι, αλλά η υγρή πετσέτα είναι πηγή μικροβίων και μυκητών.

πετσέτα

3. Δεν κοιμάσαι πολλές ώρες

Ο ύπνος είναι ομορφιά. Σίγουρα δεν είναι εύκολο με βάση το πρόγραμμα σου να κοιμάσαι 8 ώρες, αλλά θέσε τον στόχο. Ξεκίνα σιγά-σιγά να κοιμάσαι 6-7 ώρες και θα δεις πόσο εύκολο είναι να προσθέσεις μία ώρα παραπάνω. Επίσης, ποιος δεν αγαπάει τον ύπνο;

καφές

4. Δεν καθαρίζεις τα πινέλα του μακιγιάζ

Με κάθε χρήση τους, τα πινέλα συγκεντρώνουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και τα βακτήρια από το πρόσωπο σου. Φαντάσου λοιπόν, τι κακό θα προκαλέσουν στο δέρμα σου με την επόμενη χρήση. Γι’αυτό, τουλάχιστον 1 φορά την εβδομάδα πρέπει να τα καθαρίζεις με ζεστό νερό και σαπούνι.

πινέλα

5. Αγγίζεις το πρόσωπο στο γυμναστήριο

Επειδή είσαι και fit και το τιμάς το γυμναστήριο (και μπράβο), πρέπει να μάθεις ότι είναι η χαρά των μικροβίων με τόσα άτομα που πηγαίνουν. Γι’αυτό την επόμενη φορά που θα θελήσεις να τραβήξεις τα μαλλιά απ’το πρόσωπο σου, μη το κάνεις. Χρησιμοποίησε καλύτερα μια πετσέτα.

γυμναστήριο

6. Δεν τρως σαλάτα

Μπορεί το νέρο να πρέπει να το πίνεις άφθονο κάθε μέρα, αλλά εξίσου σημαντικό είναι να έχεις στα γεύματα σου την σαλάτα. Σου προσφέρει βιταμίνες και κάνει το δέρμα σου λαμπερό. Γι’αυτό ξεκίνα τις σαλάτες και θα δεις ότι το δέρμα σου θα σ’ευχαριστεί.

σαλάτα