Το σπανάκι αποτελεί μία πολύ καλή τροφή και θωρακίζει τον οργανισμό δίνοντας- απλόχερα-δύναμη και ενέργεια.

Πλούσιο σε βιταμίνες A,B,C, φυτικές ίνες, σίδηρο, μαγγάνιο, ασβέστιο και φυλλικό οξύ παίζει σημαντικό ρόλο στην υγεία του οργανισμού (παρέχει αντικαρκινική προστασία, ωφελεί την καρδιά, προφυλάσσει τα μάτια, είναι ωφέλιμο για τα οστά,δυναμώνει το μυαλό) και συνοδεύει –με νόστιμο τρόπο- το φαγητό μας.

Όμως εκτός από το τραπέζι μας, το σπανάκι, μπορεί να χρωματίσει και να γεμίσει με τις ξεχωριστές- ευεργετικές του ιδιότητες- και το τσαντάκι της γυναικείας ομορφιάς.

Με ποιο τρόπο;  Καταπολεμώντας την πιτυρίδα και χαρίζοντας λαμπερά και δυνατά μαλλιά.

Συνταγή:

Βράζεις – σε μία μικρή κατσαρόλα- σπανάκι (περίπου μισό σακουλάκι). Το σουρώνεις και το αφήνεις να κρυώσει. Το κάνεις πολτό.

Το απλώνεις στο κεφάλι σου και φροντίζεις να έρχεται σε άμεση επαφή με το δέρμα του τριχωτού της κεφαλής.

Το αφήνεις  για λίγα λεπτά και μετά κάνεις ελαφρύ μασάζ.

Το κάνεις τρεις φορές την εβδομάδα και μέχρι να εξαφανιστεί η ανεπιθύμητη πιτυρίδα.