Ο στρατός του Γκορμ , έχει κάνει κατάληψη στο σπίτι μας , τι μάχες δίνονται καθημερινά με τις δυνάμεις της γης, του αέρατης θάλασσαςτου δάσους, δεν θέλετε να ξέρετε…(το πιθανότερο βέβαια είναι να ξέρετε αν έχετε παιδιά ηλικίας 5 με 7 ετών). Αλήθεια , πείτε μου , δεν μπορεί να έχετε συμπαθήσει αυτά τα κακομούτσουνα πλάσματα;

”Τι έχουν τα στρουμφάκια αγάπη μου; αυτά τα καλοσυνάτα μπλε πλασματάκια που δεν θέλεις να τα βλέπεις;”

”Κανένας φίλος μου δεν παίζει στρουμφάκια……”smurfs

Τα κοριτσάκια πάλι , με ένα μικρόφωνο στο χέρι, μαλλί «τοστιέρα» και σούζα στον καθρέφτη! Χάνα Μοντάνα, τσάντα, πορτοφόλι, μπλουζάκι …….όλα με το όμορφο πλην «μικρομέγαλο ξανθό κοριτσάκι» .hannah-montana

Ενώ η Χάιντι το  κοριτσάκι που ζούσε στα βουνά με τον παππού και τον Πίτερ…Το θυμάστε;;;heidi

Με  την Χάιντι , τον Νίλς Χόλγκερσον, τα Στρούμφ, Μικυ Μάους, Ροζ Πάνθηρα, Παραμυθά , Φρουτοπία μεγάλωσα- μεγαλώσαμε  και πουθενά δεν υπήρχε βία, ξύλο…τα μηνύματα ήταν απλά, όμορφα , παιδικά, ευχάριστα και με εκπαιδευτικό χαρακτήρα.

Δεν έχουν περάσει δα και τόσα χρόνια από τότε (!)

Με εξαίρεση εκπληκτικές παραγωγές της Disney, οι παιδικές σειρές πια στην πλειοψηφία τους είναι απαράδεκτες! Και όσο και αν προσπαθείς να επιλέγεις τι θα βλέπει το παιδί σου ,δεν μπορείς να το κρατάς και «όμηρο» σε άλλη εποχή, από αυτή που ζει.

Η απάντηση  μου στους Γκορμίτι είναι τα παραμύθια, είναι η μυθολογία, ο Ηρακλής, ο Θησέας …είναι το θέατρο -σινεμά, που μαζί επιλέγουμε ποια παράσταση και τι ταινία θα δούμε. Υπάρχει τρόπος να ισορροπήσεις ανάμεσα στο «παλιό» και το «νέο» αρκεί να βρεις τον τρόπο να τα συνδυάσεις. Γιατί τελικά το να απαγορεύεις ή να αποτρέπεις δεν είναι λύση, να έχεις προτάσεις και επιλογές όμως είναι!

Νοσταλγός  της Χάιντι…. και του  ροκ εντ ρολ

Καλή μέρα , καλή συνέχεια