Ο τελευταίος μήνας περιείχε αρκετό research στο internet καθώς χρειαζόταν να ψάξω πολλές πληροφορίες που αφορούν στην εργασία μου. Παρόλη την κούραση, ήταν αρκετά ενδιαφέρον αν σκεφτείς ότι έμαθα πολλά καινούργια πράγματα πέραν του θέματος για το οποίο έψαχνα. Στο ψητό: Ανακάλυψα τα 5 πιο απίθανα, αστεία και παράξενα ονόματα περιοχών ανά τον κόσμο. Για πάμε να τα δούμε.

  1. Looneyville, Texas, USA.
    Σύμφωνα με το google looneyσημαίνει crazy: someone deranged and possibly dangerous. Πριν από περίπου 5 χρόνια, την πρώτη φορά που επισκέφθηκα τη Νέα Υόρκη, έτυχε να προλάβω τις προεκλογικές εκστρατείες των υποψήφιων –τότε – προέδρων. Ναι, ήταν τότε που ήταν για πρώτη φορά υποψήφιος ο Obama και ναι ήταν η φορά που βγήκε. Έτυχε να δω λοιπόν μια από τις πολλές διαφημίσεις που αφορούσαν σε Δημοκρατικούς και Ρεπουμπλικάνους Γερουσιαστές. Πρωταγωνιστής της διαφήμισης; O Chuck Norris εξηγώντας γιατί πρέπει η πολιτεία του Texas να είναι υπέρ της οπλοκατοχής. Δεν νομίζω ότι πρέπει να μακρηγορήσω. Οι άνθρωποι είναι λίγο locos. Αποδεικνύεται περίτρανα και από το όνομα αυτής της πόλης.

    Looneyville, Texas, USA

    Looneyville, Texas, USA

    O Chuck Norris

    O Chuck Norris

  2. Belle Vue de LInini, French Guiana.
    Για όσους γνωρίζετε γαλλικά ξέρετε τι σημαίνει η ονομασία αυτού του προαστίου. Για όσους δεν ξέρετε, σημαίνει “Όμορφη θέα”. Το χωριό αυτό βρίσκεται στη Γαλλική Γουιάνα στην Νότια Αμερική και συνορεύει με τη Βραζιλία (dream trip!). Ομολογώ ότι και εγώ πρώτη φορά άκουσα / διάβασα για το όνομα και την τοποθεσία αυτής της περιοχής. Ως η μεγαλύτερη –γεωγραφικά- Γαλλική αποικία, Η Γουιάνα ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έχει πολύ μικρό πληθυσμό, σχεδόν 240.000 κατοίκους. Το χωριό Belle Vue de LInini βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο της Γουιάνας, εξού και το “Όμορφη Θέα”.

    Belle Vue de L’Inini, French Guiana

    Belle Vue de L’Inini, French Guiana

    To βουνό Romaina-Guiana Highlands

  3. Condom, Gers, France.
    Νοτιοδυτικά της Γαλλίας βρίσκεται η κοινότητα της Condom που ανήκει στην ευρύτερη περιοχή Gers. Εντάξει, όταν ακούς το όνομα Condom” προφανώς το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι μια ΜΕΚΚΑ προφυλακτικών…κοινώς…Sex. Αστείο αν σκεφτείς ότι θα μπορούσε να συνδέεται άμεσα με την επόμενη περιοχή που ανακάλυψα. Βρίσκεται στο Περού και λέγεται…

    Condom, Gers, France

  4. Sexi, Peru, South America.
    Σε ρωτάει κάποιος “¿De dónde eres?” (‘’Από πού είσαι;’’ προφανώς στα Ισπανικά καθώς Λατινική Αμερική) και απαντάς De la region Sexi”(‘’Από την περιοχή Σέξι).Ε ναι, μετά από αυτή την απάντηση το λιγότερο που περιμένεις από τον άνθρωπο που αντικρίζεις είναι να είναι τουλάχιστον νοστιμούλης/νοστιμούλα. Πολύ ρηχό θα έλεγε κανείς αλλά με τέτοια καταγωγή και με το ταπεραμέντο της Λατινογενούς χώρας είναι κάπως λογικό να έχει κανείς great expectations. Η περιοχή λοιπόν από όπου κατάγονται οι Sexi άνθρωποι βρίσκεται στην επαρχία Santa Cruz στο Περού.

    Sexi, Peru, South America

    Sexi, Peru, South America

  5. Crapstone, Devon, UK.
    Έχοντας φοιτήσει σε Βρετανικό πανεπιστήμιο και έχοντας ζήσει τη Βρετανική μελαγχολία (πόσο κλισέ θεέ μου!) πολλές φορές σκέφτηκα ότι το Birmingham ήταν η επιτομή της βαρεμάρας. Δεν φανταζόμουν ποτέ όμως ότι οι ίδιοι οι Βρετανοί θα έχουν ονομάσει μια περιοχής τους στο Devon, Crapstone. Δεν χρειάζεται να έχεις πάει στο συγκεκριμένο μέρος για να πιστέψεις ότι είναι λίγο…crap. Εντάξει, δεν θέλω να υποτιμήσω την χώρα γενικότερα – δεν λέω ωραία πέρασα εκείνα τα χρόνια – αλλά ναι, πολλές φορές η Αγγλία είναι a bunch of crap. Τραγική ειρωνεία;
    Το ότι ενώ γράφω αυτές τις γραμμές φοράω μια μπλούζα με print London Calling. Το έχω πει πολλές φορές, η Αγγλία και εγώ έχουμε μια σχέση αγάπης και μίσους.

    Crapstone, Devon, UK

    Crapstone, Devon, UK

Μέχρι την επόμενη σε φιλώ.
Στεφανί. photo (3)