Η ομορφιά είναι υποκειμενική και το ωραίο ο καθένας το ορίζει με τα δικά του κριτήρια.

Εκείνο που συχνά αναρωτιέμαι (μπαίνω κατευθείαν στο θέμα) είναι, αν αυτό που λέμε φυσική ομορφιά, λέει κάτι στην σημερινή γυναίκα ή όχι; Γιατί όλο και πιο συχνά παρατηρώ γυναίκες με έντονες «παρεμβάσεις» στο πρόσωπό τους, καταλαβαίνεις τι εννοώ! Πόση ανασφάλεια ή ματαιοδοξία μπορεί να κρύβει ένα «παραμορφωμένο » πρόσωπο; Ποια είναι η σχέση με τον καθρέφτη και την αλήθεια; Πόσο όμορφα μπορεί να σε κάνει να νιώθεις ένα «είδωλο» που αντικρίζεις στον καθρέφτη, τόσο ξένο από εσένα;

Περιποιημένη, προσεγμένη, γυμνασμένη … γυναίκα είναι εκείνη που σέβεται τον εαυτό της, πάνω από όλα. Δεν έχει σημασία αν έχεις γαλάζια μάτια, δεν έχει σημασία αν είναι λίγο στραβή η μύτη, δεν έχει σημασία αν τα χείλη σου δεν είναι σαν αυτά της  Jolie, δεν έχει σημασία αν δεν έχεις ιδανικές αναλογίες… Σημασία έχει αυτό που εκπέμπεις, και η γυναίκα που τα έχει καλά με τον εαυτό της ακόμα και αν δεν έχει τα τέλεια χαρακτηριστικά, είναι υπέροχη. Τα «μικρο-κουσούρια» μας, μπορούν να γίνουν τα χαρακτηριστικά της προσωπικότητάς μας (βλέπε Barbara Streisand: η μύτη της δεν έγινε ποτέ «Γαλλική») και λοιπόν;.

Ότι δημιουργεί πρόβλημα με την εικόνα σου καλό είναι να το διορθώνεις, αν αυτό σε κάνει να αισθάνεσαι καλά, μαζί σου! Με μέτρο όμως αγαπημένη, γιατί το παράκανες. Είσαι μοναδική, ξεχωριστή, ιδιαίτερη. Μάνα, εργαζόμενη, φίλη, γυναίκα, οφείλεις να είσαι αληθινή, όμορφη μέσα – έξω και να αγαπήσεις τον εαυτό σου με τις αδυναμίες και τις ατέλειες γιατί με αυτές θα πορευτείς μια ζωή. Αν τώρα αυτό σε ικανοποιεί, καλή τύχη εύχομαι .

Μοιράσου τις σκέψεις και τις απόψεις σου για ότι σε απασχολεί, επικοινώνησε μαζί μου στο [email protected].

Καλό Σαββατοκύριακο