Ζήτω οι επιστήμονες….

Έχεις σκεφτεί πόσο πιο εύκολη είναι η ζωή σου σε σχέση με τη ζωή του πατέρα σου; Δεν θα σε πάω πίσω στο 15ο αιώνα ή στην αρχαία Ελλάδα μια μικρή βόλτα στην δεκαετία του 1990 αρκεί.

Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από την καινοτομία της Apple με το iPhone, με λίγα λόγια η αμερικάνικη εταιρία με έναν εξαιρετικό τρόπο κατάφερε να περάσει στην παλάμη και στην τσέπη μας όλο τον μαγικό κόσμο του Internet. Η φρενίτιδα του iPhone έκανε την εταιρία του Steve Jobs να έχει περισσότερα διαθέσιμα μετρητά από την Αμερικανική Κυβέρνηση και κάθε της νέο προϊόν να δημιουργεί παγκόσμια προσμονή.

Ο κόσμος της τεχνολογίας δεν θα είναι πότε ξανά ίδιος μετά το iPhone. Τα τηλέφωνα μας έγιναν μικροί ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΙ υπολογιστές και δεκάδες εταιρίες απογειώθηκαν απλά αντιγράφοντας αυτή την τρομερή ιδέα.

Η Apple έφτιαξε iPhone σε όλες τις διαστάσεις, iPad, iPad mini, iPhone 5 αλλά αυτό δεν αρκεί, ο ανταγωνισμός είναι σκληρός και η τρομερή ιδέα που θα έρθει να αλλάξει ξανά τα δεδομένα δείχνει να μην μπορεί να παρουσιαστεί από τους συνεχιστές του Steve.

Η Google όμως που σιγά σιγά και διακριτικά κυριαρχεί στο διαδίκτυο (google maps, youtube, gmail, android κτλ) είναι αποφασισμένη να αλλάξει την καθημερινότητα μας και μάλλον είναι πολύ κοντά.

Το νέο καινοτόμο προϊόν τεχνολογίας δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα έξυπνο ζευγάρι γυαλιά (μυωπίας ή ηλίου).

Με λίγα λόγια μιλάμε για ένα ζευγάρι γυαλιά που μπορείς με το κλείσιμο του ματιού σου να τραβήξεις φωτογραφία, να βιντεοσκοπήσεις ότι βλέπεις, να πάρεις οδηγίες για το πώς θα φτάσεις στον προορισμό σου, να τα ανεβάσεις στα κοινωνικά δίκτυα, να μιλήσεις στο τηλέφωνο και πολλά άλλα πράγματα που έχουν σχέση με τις εφαρμογές που θα δημιουργηθούν.

Τώρα τι εφαρμογές έχει αυτή η τεχνολογία; Ένας γονιός θα μπορεί να καταγράφει κάθε στιγμή του παιδιού σε φωτογραφίες και βίντεο αρκεί να το κοιτάζει. Τέρμα οι ενοχλητικές βιντεοκάμερες, θα μπορείς κάθε δραστηριότητα σου να την καταγράφεις αρκεί να την κοιτάς.

Η δημοσιογραφία θα αλλάξει επίπεδο, θα μπορείς να καταγράφεις σε πραγματικό χρόνο μια πορεία, μια ομιλία πολιτικού ή να πάρεις δηλώσεις από τον οποιονδήποτε, οπουδήποτε.

Τρομερό εργαλείο για αστυνομικούς, υπαλλήλους security και οδηγούς. Επίσης όταν τα γυαλιά της google βγουν στην αγορά θα αλλάξει σημαντικά ο αθλητισμός. Τρομερά πλάνα από καταβάσεις σκιέρ, ποδηλατών, πλάνα κυριολεκτικά από την θέση του οδηγού και η εικόνα του χάους από τα μάτια ενός ορειβάτη.

Η τεχνολογία στην υπηρεσία των ανθρώπων – Google Glass