Ίσως να πέρασε στα ψιλά, ίσως πάλι όχι, σίγουρο όμως είναι ότι αν έπεσε στην αντίληψη σου το νέο κατόρθωμα της Ρεπούση σου ανέβασε ελαφρά την πίεση. Δεν ξέρω αν προσπαθεί να της δοθεί το βραβείο της πιο αντιπαθούς Ελληνίδας ή αν απλά της βγαίνει φυσικά, πάντως είναι σίγουρο ότι δύσκολα δεν θα τα καταφέρει.

Τι να πρωτοθυμηθείς; Το συνωστισμό που ακόμα υποστηρίζει; Την άποψη της ότι πρέπει να καταργηθεί η αναπαράσταση της Εξόδου του Μεσολογγίου και όλων των άλλων εορτασμών όπως της εισόδου του Ελληνικού Στρατού στην Θεσσαλονίκη ως εθνικιστικές κιτς εκδηλώσεις; Ή το τελευταίο της κατόρθωμα, μια επιστολή που συνέταξε και έστειλε σε αρκετούς, συμπεριλαμβανομένου και του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας βοήθεια για να μην περάσει ο αντιρατσιστικός νόμος;

Δεν θεωρεί ότι ο νόμος φωτογραφίζει συγκεκριμένες ακραίες παρατάξεις, δεν πιστεύει ότι είναι επικίνδυνο να χαρακτηριστεί ως ιδιώνυμο, ούτε ότι μπορεί να ηρωοποιήσει τους Ναζί.

Η τρομερή αυτή γυναίκα ζητά απελπισμένα βοήθεια για να μην περάσει το άρθρο εκείνο του νόμου που απαγορεύει την άρνηση των γενοκτονιών που έχει αναγνωρίσει το Ελληνικό Κράτος, συμπεριλαμβανομένων εκείνων των Ποντίων και των Ελλήνων Μικρασιατών.

Η Ρεπούση με τις προκλητικές της θέσεις εδώ και χρόνια κάνει αγώνα για να στρώσει το κόκκινο χαλί στους Ναζί, στους Φασίστες και στους Εθνικιστές, σπρώχνοντας την κοινωνία στην αγκαλιά του φιδιού πιστεύοντας ότι αυτό θα την προφυλάξει από διάφορους επικίνδυνους, τύπου Ρεπούση.

Πόσοι αλήθεια δεν αναφώνησαν σήμερα όταν διάβασαν την επιστολή της «Α, ρε Παπαδόπουλος που μας χρειάζετα…»; Πόσοι δεν είπαν «Χρυσή Αυγή εδώ και τώρα»; Πόσους μετριοπαθείς νοικοκυραίους έσπρωξε σήμερα στην αγκαλιά των Ναζί;

Η Ρεπούση έχει αφιερώσει τη ζωή της για να μας αποδείξει ότι είμαστε ακραίοι εθνικιστές, που αδικούμε τους γείτονες μας με την ανήθικη προπαγάνδα μας; Από τα τόσα θέματα που θα μπορούσε ένας άνθρωπος να αφιερώσει τη ζωή του, αυτό διάλεξε ως σημαντικότερο. Είναι δυνατόν;

Κάθε παρέμβασή της είναι και μια μικρή άνοδος των Χρυσών Αυγών, κάθε τοποθέτησή της είναι αιτία συντηρητικοποίησης της κοινωνίας, πολλοί πολίτες φοβούμενοι τον ιό Ρεπούση καταφεύγουν στο αντιβιοτικό φασισμός. Δεν είναι λίγοι οι Έλληνες που θεωρούν θύματα ρατσισμού τους εαυτούς τους από την κάθε Ρεπούση. Δεν είναι λίγοι οι Έλληνες που την θεωρούν εξαιρετική διαφήμιση της Χρυσής Αυγής.