Ούτε για μια στιγμή δεν έψαξε σημειώσεις, ούτε για μια στιγμή δεν κόμπιασε, ούτε για μια στιγμή το βλέμμα της δεν έπαψε να ψάχνει αυτούς στους οποίους απευθύνεται: «Τους σοσιαλιστές με τα πολυτελή αυτοκίνητα».

Oι ηγέτες της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και ιδιαίτερα  ο επικεφαλής τους, Γιώργος Παπανδρέου, πήραν μαθήματα από την νεαρή Ισπανίδα, Μπεατρίθ Ταλεγόν, μέλος της Νεολαίας της Διεθνούς, μαθήματα θάρρους, αλήθειας …

‘’Πώς θέλουμε να κάνουμε την επανάσταση από ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων στο Κασκάις, φτάνοντας εδώ με πολυτελή αυτοκίνητα; Αναρωτιέμαι αν μπορούμε να δώσουμε στους πολίτες μια απάντηση όταν εσείς λέτε ότι τους καταλαβαίνετε, ότι υποφέρετε ως σοσιαλιστές’’.

‘’Είστε εσείς οι υπεύθυνοι αυτού που συμβαίνει τώρα… εμείς πληρώνουμε τις συνέπειες από την απουσία πολιτικής σας ή από τις πολιτικές σας’’.

‘’Μας θέλετε διακοσμητικούς, εμάς τους νέους, απλώς για να γεμίζουμε τις αίθουσες’’.

Ένας νέος άνθρωπος με παράστημα, δομημένο, καθαρό, αληθινό λόγο κάθε άλλο παρά διακοσμητικό ρόλο είχε απέναντι σε πολιτικούς, που έχουν χάσει την πολιτική τους ταυτότητα ,την εντιμότητα, την ειλικρίνεια, έχουν χάσει την επαφή τους με την πραγματικότητα.

Όσες φορές και αν είδα το βίντεο στο πρόσωπο της Μπεατρίθ Ταλεγόν, είδα και άλλους νέους ανθρώπους που έχουν την δύναμη να αλλάξουν τα πράγματα, που μπορούν να γίνουν εμπνευστές μεγάλων αλλαγών. Μακάρι να ακολουθήσουν και άλλες τέτοιες φωνές!

Καλή συνέχεια
[youtube http://www.youtube.com/watch?v=HG8YJKC4Nvk]
Ο πρώην πρωθυπουργός της Ελλάδας άκουσε την νεαρή Μπεατρίθ Ταλεγόν, να καταγγέλλει την πολυτέλεια στην οποία κινούνται οι ηγέτες, κάνοντας λόγο για ξενοδοχεία πέντε αστέρων, λιμουζίνες και πανάκριβα δείπνα.