Χθες το βράδυ νύσταζα πολύ αλλά με μεγάλη προσπάθεια έμεινα ξύπνιος για να παρακολουθήσω τους Πρωταγωνιστές του Σταύρου Θεοδωράκη στο MEGA.

Το θέμα της εκπομπής ήταν η σεξουαλική ζωή των εφήβων, η ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, η έκτρωση και η πρόληψη.

Δεν ήταν ένα θέμα που μου με απασχόλησε ποτέ, ποτέ δεν βίωσα αυτό το πρόβλημα τόσο εγώ όσο και το περιβάλλον μου. Μια ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη μου έμοιαζε πάντα τόσο μακρινή και έξω από την ζωή μου που αν άκουγα  κάποιο περιστατικό το χλεύαζα σκεφτόμενος ότι είναι αδύνατον να συμβεί σε έναν λογικό άνθρωπο.

Χθες έμαθα ότι κάθε χρόνο γίνονται στην Ελλάδα 100.000 εκτρώσεις, χθες έμαθα ότι το 7% το εφήβων θα αντιμετωπίσουν ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, ότι το χάπι της επόμενης ημέρας καταπίνεται σαν ασπιρίνη, ότι τα βιβλία που γράφτηκαν για την σεξουαλική διαπαιδαγώγηση των Ελλήνων σαπίζουν σε αποθήκες, χθες έμαθα ότι είμαστε και σε αυτό το πρόβλημα πρώτοι στην Ευρώπη.

Το προφυλακτικό ήταν θέμα στις δεκαετίες του 1980 και του 1990 είναι και σήμερα; Λένε ότι το AIDS καλπάζει στην Ελλάδα, είναι δυνατόν να ισχύει; Οι σημερινοί μπαμπάδες των εφήβων είναι γεννημένοι στο τέλος της δεκαετίας του 1960 και στις αρχές του 1970, δηλαδή ήταν έφηβοι το 1985 εποχή πλήρους σεξουαλικής απελευθέρωσης. Νέοι άνθρωποι πόσο πιο απλά να το πω; Είναι δυνατόν αυτή η γενιά να φοβάται να μιλήσει στα παιδιά για τον έρωτα; Είναι δυνατόν τα παιδιά της γενιάς που μεγάλωσαν στην σεξουαλικά βρώμικη εποχή του 1980 και του 1990 να μην ξέρουν τι είναι το προφυλακτικό; Άντε να καταλάβω ότι οι μπαμπάδες ξέχασαν πως ξεμονάχιαζαν τις κοπέλες στα σκοτάδια και τώρα το παίζουν αρχηγοί οικογενειών…. Οι μανάδες ρε γαμώτο;   Ξέχασαν που κάθε τέλος του κύκλου κοίταζαν με αγωνία το ημερολόγιο μήπως είναι ιδέα τους ότι έχουν καθυστέρηση; Αν οι σημερινοί μπαμπάδες των εφήβων είναι ανίκανοι οι μανάδες τι κάνουν; Περιμένουν να συμβεί το μοιραίο;

Μερικά πράγματα είναι απλά όπως έκανες έρωτα εσύ θα κάνει και η κόρη σου και κοίτα να συμβιβαστείς και να την ενημερώσεις για να μην περιμένεις έξω από κανέναν χειρουργικό θάλαμο λουσμένος από τον ιδρώτα….

Αφιερωμένο στους σημερινούς μπαμπάδες.