Χθες, ήταν 21η Απριλίου 2013, τα πολιτικά κόμματα έβγαλαν βαρύγδουπες ανακοινώσεις για εκείνη την αποφράδα ημέρα, δύσκολες λέξεις, τέλειες προτάσεις, άριστα κείμενα, γραμμένα προσεκτικά. Οι παράγραφοι είχαν θεματική περίοδο και κατακλείδα, είχαν τονιστεί άριστα και ούτε λόγος για ορθογραφικά λάθη. Φυσικά, οι ανακοινώσεις αυτές, βγήκαν από την Παρασκευή, για να προλάβουν τις εφημερίδες του Σαββατοκύριακου και για να μη θυσιαστεί το πρώτο ηλιόλουστο διήμερο στη μάχη κατά του Ναζισμού – Φασισμού – ή ό,τι άλλο θες. Οι πολιτικοί μας θα συνέχιζαν τον αγώνα από Δευτέρα, εργάσιμες πάντα ημέρες και ώρες.

Καθώς λοιπόν την Κυριακή γινόταν η μάχη του τραπεζοκαθίστατος, ξέρετε, αυτή που οι Έλληνες είναι έτοιμοι να φωνάξουν Α-Ε-Ρ-Α-Α-Α-Α και να ορμίσουν με πάθος μπροστά σε ένα κενό τραπέζι καφετέριας – ταβέρνας – τσιπουράδικου – κτλ., κάτι συνέβαινε στο γνωστό γαλατικό χωριό της Αθήνας.

Ο Κώστας ο Κάστορας, ο Δημήτρης ο Πρόεδρος, ο Μπάμπης ο Κανονιέρης, ο Δημητράκης ο Τζόβενος και ο Μήτσος ο Γραμματέας, μαζί με την Έμη την τραγουδιάρα κάτι ετοίμαζαν…

Από ένα φορτηγάκι έβγαιναν πράγματα και κόσμος άρχιζε να μαζεύεται, παιδιά, παιδιά, παιδιά, ο τόπος γέμισε ευτυχισμένα πιτσιρίκια.

Μα τι γίνεται εκεί Κυριακάτικα; Είναι δυνατόν; Ζωγραφίζουν τους τοίχους; Συντηρούν τα χαλασμένα παιχνίδια; Φυτεύουν δέντρα και φτιάχνουν φράχτες; Αμάν! Η παιδική χαρά έγινε καινούργια!

Τα ποδήλατα που βρέθηκαν; Οι πρόσκοποι από πού ξεφύτρωσαν; Όλα αυτά τα παιδιά που βρήκαν τα πινέλα και τις μπογιές;

Ε, είναι τρελοί αυτοί οι Νεοκοσμίτες…

Τι μέρα είναι σήμερα; 21η Απριλίου 2013 η μέρα που τα πιτσιρίκια της γειτονιάς με τη βοήθεια του Πρωτέα και των Προσκόπων έφτιαξαν την παιδική χαρά στην οδό Φωτομάρα του Νέου Κόσμου. Εμείς αυτή τη μέρα πια θα την θυμόμαστε για καλό λόγο!

Για να μην ζήσουμε ξανά ΧΟΥΝΤΕΣ, πρέπει να μάθουμε να συνεργαζόμαστε, όχι να βγάζουμε ανακοινώσεις!

Και για να ζηλέψεις που δεν ήρθες, δες τι συνέβη: