Το Athens Print Fest/ Third Edition, το 3ο Διεθνές Φεστιβάλ Χαρακτικής και Εκτυπώσεων, με τίτλο Abracadabra, διοργανώνεται από την 1η έως τις 31 Μαρτίου, στην Πινακοθήκη του δήμου Αθηναίων και σε πολλές γκαλερί, αίθουσες τέχνης και πολιτισμού της Αθήνας.

Το Athens Print Fest/Third edition εγκαινιάζεται με την έκθεση 100 χρόνια Χοσέ Γουαδαλούπε Ποσάδα, στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων, την Τρίτη 1η Μαρτίου στις 19.30.
Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, θα παρουσιαστούν εκθέσεις χαρακτικής και εκτυπώσεων, θα διοργανωθούν κύκλοι ομιλιών θα πραγματοποιηθούν σεμινάρια Χαρακτικής για τους καλλιτέχνες και για το κοινό, συμμετέχοντες χαράκτες θα ανοίξουν σε ενδιαφερόμενους επισκέπτες τα εργαστήριά τους και θα διοργανωθούν ποικίλες δράσεις σε διάφορους δημόσιους χώρους της πόλης.

Οι εκθέσεις παρουσιάζονται στο κοινό με ξεναγήσεις από τους καλλιτέχνες, αλλά και στα σχολεία με ειδικά σχεδιασμένα εκπαιδευτικά προγράμματα. Σ’ αυτή τη γιορτή της χαρακτικής θα παρουσιαστούν σε όλη την Αθήνα περισσότερα από 700 έργα διακεκριμένων Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών.
Το φεστιβάλ διοργανώνεται από τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του δήμου Αθηναίων και την  Ένωση Ελλήνων Χαρακτών και τελεί  υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO.

Μία από τις εκθέσεις που ξεχωρίσαμε και αξίζει της προσοχής σας είναι οι Μαγικοί Ορίζοντες που θα γίνει στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αθηναίων Μελίνα από 1η μέχρι 31 Μαρτίου!

Σ’ αυτή την έκθεση σύγχρονοι Έλληνες χαράκτες θα παρουσιάσουν τα τελευταία τους έργα, σπουδαία ονόματα όπως οι 
Νίκος Δεσεκόπουλος, Οδυσσέας Αννιτσάκης , Χρήστος Βελισσάρης, Χριστόφορος Κατσαδιώτης, Γρηγόρης Κότσαρης,  Αναστασία Κωνσταντάκου
και άλλοι πολλοί.

Δείτε αναλυτικότερα τις εκθέσεις του Φεστιβάλ εδω.