Η ελληνική ερμηνεία της λέξης Bossy είναι “δυναστικός” και ως όρος χρησιμοποιείται συχνά για να περιγράψει γυναίκες που κατακτούν υψηλά αξιώματα και σημαντικές θέσεις εργασίας. H Beyoncé, οι ηθοποιοί Jennifer Garner και Jane Lynch αλλά και άλλες γυναίκες με σπουδαία καριέρα όπως η σχεδιάστρια μόδας, Diane Von Furstenberg και η πρώην Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Condoleezza Rice, συνεργάζονται σε μία εκστρατεία που έχει σκοπό να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να μην χρησιμοποιούν τη λέξη “bossy” για να περιγράψουν νέες κοπέλες καθώς αυτό είναι κάτι που επηρεάζει αρνητικά την αυτοπεποίθηση και τις φιλοδοξίες τους.Ban Bossy

Όπως έχει παρατηρηθεί την περίοδο του γυμνασίου (ηλικίες 12-15 ετών), τότε που ξεκινά ένας πρώιμος επαγγελματικός προσανατολισμός, τα κορίτσια δείχνουν λιγότερο ενδιαφέρον για θέσεις εξουσίας επειδή φοβούνται πως θα χαρακτηριστούν δυναστικές, αλλά και πιεστικές και πεισματάρες. Κι αν όλο αυτό σας ακούγεται λίγο παρατραβηγμένο, ή υπερβολικά “αμερικάνικο”, η Jennifer Garner εκφράζει στο συγκεκριμένο διαφημιστικό μια σωστή διάσταση του θέματος:“Το να σου κολλούν μια ταμπέλα, έχει σημασία”.

Σε μια εποχή που ο σχολικός εκφοβισμός (bullying) παίρνει μεγάλες διαστάσεις, η εν λόγω καμπάνια αποτελεί τροφή για σκέψη. Η Beyoncé που ήδη τονίζει στην κόρη της πως αν θέλει μπορεί να γίνει πρόεδρος της χώρας μια μέρα, συνοψίζει το μήνυμα της εκστρατείας σε μια φράση:

“I’m not bossy, I’m the Boss”