Η Κατερίνα Γώγου έζησε σαν τη φλόγα του κεριού που τρεμοπαίζει, έγραψε τα οριακά της ποιήματα, πόνεσε για τους ανθρώπους γύρω της και στο τέλος έκανε μια ροκ εν ρολ βουτιά στο θάνατο ως Ιδανική Αυτόχειρας στην Αθήνα των αρχών του ’90.
Ακριβώς 20 χρόνια μετά τον θάνατο της ηθοποιού και ποιήτριας Κατερίνας Γώγου (1940 – 1993), την θυμούνται όσοι διασταύρωσαν τους δρόμους τους με τον δικό της, ηθοποιοί, ποιητές, πολιτικοί ακτιβιστές, σκηνοθέτες, τραγουδιστές και τραγουδοποιοί. Ο Γιώργος Κορδέλας, σύντροφος της Γώγου για ένα διάστημα, ο ποιητής Νάνος Βαλαωρίτης, η μουσικός Λένα Πλάτωνος, ο μουσικός Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο ηθοποιός Αντώνης Καφετζόπουλος, η Ολια Λαζαρίδου, η transsexual Εύα Κουμαριανού, η Μαρία Λαγγουρέλη, ο σκηνοθέτης Αντρέας Θωμόπουλος (μοιράστηκε μαζί της ένα βραβείο σεναρίου για την Οστρια στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης) και ο ηθοποιός/ σκηνοθέτης Νίκος Καλογερόπουλος, είναι ανάμεσα σε εκείνους που καταθέτουν τις αναμνήσεις ή τις σκέψεις τους για την ασυμβίβαστη προσωπικότητα της Κατερίνας Γώγου. Το κινηματογραφικό πορτρέτο της σε άσπρο και μαύρο που επιμελήθηκε ο Αντώνης Μποσκοΐτης, συμπληρώνεται με ανέκδοτο οπτικοακουστικό υλικό και δραματοποιημένες σεκάνς με την ηθοποιό Λουκία Μιχαλοπούλου, ενώ σημαντικό βοήθημα υπήρξε η εμπεριστατωμένη βιογραφία για τη Γώγου Ερωτας Θανάτου της Αγάπης Βιργινίας Σπυράτου.

Η ταινία θα προβάλλεται αποκλειστικά στον κινηματογράφο Δαναό από τις 7 Μαρτίου 2013, (ΔΑΝΑΟΣ 2, τρεις προβολές ημερησίως στις 18.30, στις 20.30 και στις 22.30). Να σημειωθεί πως είχε κάνει πρεμιέρα στο τελευταίο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας – Νύχτες Πρεμιέρας τον περασμένο Σεπτέμβριο, στο πλαίσιο του οποίου προβλήθηκε δύο φορές στον κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ. Και οι δύο προβολές ήταν sold out και το κοινό δεν είχε σταματήσει να ρωτάει πότε θα ξαναπροβληθεί η ταινία…