Μπορεί ο Micheal Jackson να ήταν ο πιο επιτυχημένος και η Madonna να απελευθέρωσε τις γυναίκες από όλες τις τύψεις τους, ο Prince όμως ήταν ο σημαντικότερος όλων στην δεκαετία του ’80. Και να που ήρθαν αυτές οι νότες, αυτό το μικρό δείγμα της απολαυστικής instrumental funk διασκευής του στην τεράστια επιτυχία των Pearl Jam στα 90s, το grunge “Ever Flow”, για να μας θυμίσουν πως ακόμα και τώρα στα 55 του παραμένει ένας ευφυέστατος και τεράστιος μουσικός. 
Μία ματιά να ρίξει κανένας στην ποικιλία των συστατικών του γαλαξία του θα μείνει άφωνος με την γιγαντιαία μουσική του αντίληψη. Ενώ άλλοι στα ‘80s πάσχιζαν να δώσουν το στίγμα τους μέσα από μέτριες στιλιζαρισμένες εικόνες, ο Prince πηδούσε από το «When Doves Cry» στο «Batdance» και από το «Sign O’ The Times» στο «Kiss», παίρνοντας την γλυκύτερη εκδίκηση για την τσάντα με κοτόπουλο που του είχαν πετάξει σε μία από τις πρώτες συναυλίες του στα τέλη των ’70s. Στo τρίτο του άλμπουμ «Dirty Mind» (1980) θα δέσει ιδανικά η funk ψυχοσύνθεσή του με το rock ειρμό και τον μόνιμα ασυγκράτητο ερωτισμό του, ενώ η αβίαστη funk ευρηματικότητά του θα κάνει το «1999» (1983) τεράστια επιτυχία. Το «Purple Rain» ένα χρόνο μετά που θα τον καθιερώσει ως σούπερ σταρ. 24 εβδομάδες στο νούμερο ένα και 10 εκατομμύρια αντίτυπα μετά, ο Prince είχε και τυπικά το ελεύθερο να βγάζει από το στούντιο του στη Μινεάπολη ό,τι πιο εμπνευσμένο. Το «Sign O’ The Times» μας έκανε να τρίβουμε τα αυτιά μας, η στριγκλιά στο «Kiss» παραμένει αξέχαστη, ενώ το soundtrack του Batman ήταν φοβερό και τρομερό. Όλα αυτά μέσα σε μία δεκαετία. Μόνο. Εναλλαγές ύφους που θα έκαναν άλλους να πετρώνουν από το φόβο τους, αυτός τις είχε για παιχνίδι.
Σίγουρα τα ’80s ήταν η αποθέωσή του, αλλά και τα ’90s στο πρώτο μισό τους δεν πήγαν άσχημα, ειδικά με το New Power Generation σχήμα. Από εκεί και μετά ήταν λογικό να χαθεί κάπου ο προσανατολισμός, να ασχοληθεί πολύ με το όνομα/σύμβολό του, με λανθασμένες προβλέψεις (“το internet θα εξαφανιστεί γρήγορα” κλπ.), με μπερδεμένα μουσικά project. To sexy funk γονίδιο όμως δεν χάθηκε ποτέ. Πολλά κομμάτια στην διάρκεια της 00s δεκαετίας, έκαιγαν από funk πυρετό, αστράφτοντας σε μία σαφέστατα πλέον πιο μετρήσιμη περίοδος.
Και φτάνουμε στο σήμερα που ο Prince δηλώνει απλά πως δεν θέλει να χάνει το χρόνο του με γέρους και θέλει συνεγασίες μόνο με νεαρούς δίπλα του. Τώρα με τις 3rdEyeGirl, το αποκλειστικά γυναικείο σχήμα δίπλα του, ξεσηκώνει είτε παίζει funk, είτε soul, είτε rock, είτε όλα αυτά μαζί κάτω από την purple περσόνα του. Δεν έχει να αποδείξει τίποτα και σε κανέναν. Το μόνο που πρέπει να κάνει οπωσδήποτε είναι να μας αφήσει να ακούσουμε το υπόλοιπο από αυτή την τρομερή διασκευή…

https://soundcloud.com/drfunkenberry/prince-3rdeyegirl-cover-pearl