Αποτελεί αναμφισβήτητα πλέον ένα θεσμό και πλησιάζουν ξανά οι μέρες που θα τον απολαύσουμε. Το Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου καταφθάνει για 14η χρονιά, όπου και πάλι θα δώσει την ευκαιρία στις βραδιές μας για μία διαφορετική, ποιοτική «διαφυγή». Από τις 4 έως τις 10 Απριλίου λοιπόν, το 14ο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου, θα ανοίξει τις πύλες του για να δεχθεί ξανά όλους όσους αρέσκονται σε ξεχωριστές και εκλεκτικές δημιουργίες, αλλά και σ’ εκείνες που γνωρίζουν τους κανόνες του box office. Το Φεστιβάλ θα παρουσιάσει φέτος 45 ταινίες, σε συνεργασία με τις γαλλόφωνες πρεσβείες και θα κάνει έναρξη στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση. Στο πρόγραμμα προβολών περιλαμβάνεται μια ειδική επιλογή ταινιών animation χάρη στο φεστιβάλ “Be there” της Κέρκυρας.

Τα Τμήματα του 14ου Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου:

Διαγωνιστικό τμήμα
Πανόραμα Γαλλόφωνου Κινηματογράφου
«Λευκή κάρτα» στο προσκεκλημένο Φεστιβάλ Be there

• Παράλληλες εκδηλώσεις:
• Ciné-κοντσέρτο: Τα γαλλικά κινούμενα σχέδια στο ξεκίνημά τους συνοδεία μουσικών αυτοσχεδιασμών από το συγκρότημα Acte Vide (πιάνο και διάφορα μουσικά όργανα) σε συνεργασία με το Γαλλικό Κέντρο Κινηματογράφου (CNC) / Αρχεία κινηματογράφου (/Archives du film)
• Η μεγάλη περιπέτεια του γαλλικού κινηματογράφου: δωρεάν masterclass για νέους και σχολικό κοινό που συντονίζει η ομάδα του Φεστιβάλ Νύχτες Πρεμιέρας.
Δωρεάν προβολές για σχολεία στο Γαλλικό Ινστιτούτο Aθηνών
• Προβολή σχολικών ταινιών σε συνεργασία με το New School Athens

Βραβεία
Aπό το 2011 στο Φεστιβάλ Γαλλόφωνου Κινηματογράφου απονέμονται δύο βραβεία στις καλύτερες ταινίες: το βραβείο της κριτικής επιτροπής και το βραβείο κοινού:
> Η απονομή του βραβείου κοινού συμβάλλει στην υποστήριξη της ελληνικής διανομής της ταινίας κατά την προώθησή της πριν την προβολή στις αίθουσες.
> Για την απονομή του βραβείου της κριτικής επιτροπής, μια επιτροπή αποτελούμενη από γαλλόφωνες προσωπικότητες (Έλληνες και Γάλλους) επιλέγει την καλύτερη ταινία του διαγωνιστικού τμήματος

> Αθήνα: 04 με 10 Απριλίου 2013
Έναρξη: Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών Ιδρύματος Ωνάση
Λήξη : Κινηματογράφος Δαναός

Υπόλοιπες προβολές:
* Auditorium Theo Angelopoulos, Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών, Σίνα 31.
* Κινηματογράφος Δαναός – Λ. Κηφισίας 109 – Μετρό Πανόρμου
* Κινηματογράφος Όπερα – Ακαδημίας 57 – Μετρό Πανεπιστημίου

> Θεσσαλονίκη: 11 με 17 Απριλίου 2013
* Κινηματογράφος Ολύμπιον
> Κέρκυρα: 6 & 7 Απριλίου 2013

www.ifa.gr
www.festivalfilmfrancophone.gr
Facebook : Festival du Film Francophone de Grèce