Το χριστουγεννιάτικο δέντρο κοσμεί ακόμα τη γωνία του σπιτιού μου. Πιστεύω πως αν κάναμε μια μικρή έρευνα με ερώτημα “ποια είναι η χειρότερη και πιο κουραστική στιγμή της εορταστικής περιόδου” οι περισσότεροι θα απαντούσαν τη μέρα που πρέπει να μαζέψουν κι αποθηκεύσουν τα χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Ας υποθέσω πως έχετε ήδη βρει τις κούτες μέσα στις οποίες θα βρει θέση για 11 μήνες το χριστουγεννιάτικο ντεκόρ σας (μη ξεχάσετε να σημειώσετε πάνω σε κάθε κούτα ποια διακοσμητικά στοιχεία έχετε αποθηκεύσει, θα με ευγνωμονείτε του χρόνου), οπότε θα σας μεταφέρω δύο tips που βρήκα στο Real Simple για τα λαμπάκια και τα κεριά.

Κάθε χρόνο σκέφτεστε πως ο γόρδιος δεσμός είχε λυθεί πιο εύκολα από το κουβάρι που σχηματίζουν τα λαμπάκια του δέντρου. Για να μην κάνετε την ίδια σκέψη και του χρόνου, πάρτε ένα τενεκεδένιο κυλινδρικό κουτί από κονσέρβα ή γάλα εβαπορέ και τυλίξτε γύρω του το καλώδιο με τα λαμπάκια και όταν τυλιχτεί όλο το καλώδιο, τοποθετήστε το φις μέσα στο κουτί.

Αν σε ένα χρόνο αναρωτιέστε αν λειτουργούν ακόμα τα φωτάκια σας, απλώς βγάλτε τον ρευματολήπτη από το κουτί και συνδέστε τον σε μια πρίζα.

Όσον αφορά την αποθήκευση των κεριών, δυστυχώς δεν ακολούθησα το επόμενο tip και βρέθηκα φέτος με μερικά ευφάνταστα χρωματιστά κεριά που έμοιαζαν κάπως σε έλατο, σε αστέρι κτλ.

Τι πρέπει να κάνετε που δεν έκανα εγώ; Να συσκευάσετε τα κεριά σε όρθια θέση σε δροσερό και σκοτεινό σημείο, ειδικά αν έχετε χρωματιστά κεριά. Μια ακόμα πιο πρακτική λύση είναι να προτιμήσετε μπεζ ή λευκά κεριά που διατηρούνται σε καλή κατάσταση για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Τέλος, θα σας συμβούλευα να κάνετε μια βόλτα τώρα στα καταστήματα που πωλούν χριστουγεννιάτικο στολισμό και να προμηθευτείτε από φέτος όσα αντικείμενα λείπουν ή χρειάζονται αντικατάσταση στο ντεκόρ σας καθώς τα αντίστοιχα είδη πωλούνται στη μισή τιμή μετά το τέλος της εορταστικής περιόδου.