Αν έπρεπε να αναζητήσουμε πότε πρωτοεμφανίστηκε το μουστάκι θα γυρίζαμε τουλάχιστον πίσω στα Βικτωριανά χρόνια.

Ιστορικά έχουν υπάρξει πολλοί εκπρόσωποι του χαρακτηριστικού τρόπου κουρέματος των τριχών του άνω χείλους. Από τον Αυτοκράτορα Φραγκίσκο Ιωσήφ της Αυστρίας έως τον ζωγράφο Σαλβαντόρ Νταλί και τον Κλαρκ Κέιμπλ Γκέιμπλ και στους πιο σύγχρονους Τομ Σέλεκ και Φρέντι Μέρκιουρι, νομίζαμε πως το μουστάκι θα έμενε στην εξορία μαζί με άλλα trends της δεκαετίας του ’80.

Τι έγινε λοιπόν τα τελευταία τρία χρόνια;

Το μουστάκι ξαναέγινε δημοφιλές για δύο λόγους:

Πρώτον επειδή το λάνσαραν οι hipsters. Το ψεύτικο μουστάκι αποτελεί για τους hipsters ένα σύμβολο κοροϊδίας και αμφισβήτησης απέναντι στο κατεστημένο και την επιτήδευση της μόδας.

Δεύτερον λόγω της καθιέρωσης του Movember. Το Movember (σύνδεση του Mo, προσωνύμιο του μουστακιού στην Αυστραλία και του November) είναι μία ετήσια φιλανθρωπική εκδήλωση, που ξεκίνησε το 2003 από την Αυστραλία και πραγματοποιείται κάθε χρόνο τον μήνα Νοέμβριο, όπου άντρες όλων των ηλικιών (γνωστοί και ως Mo Bros) σε όλο τον κόσμο, ξυρίζονται την 1η Νοεμβρίου και μετά για τις υπόλοιπες 30 ημέρες αφήνουν μουστάκι.
Ο στόχος αυτής της παγκόσμιας εκστρατείας είναι η συγκέντρωση χρημάτων για εκστρατείες και έρευνες σχετικές με ανδρικές ασθένειες και ειδικά για τον καρκίνο του προστάτη.moustache-hipster-symbol

Η δημοφιλία του συγκεκριμένου trend ήταν άμεση κι έντονη κι έτσι το μουστάκι εκτός από επιλογή grooming πολλών αντρών χρησιμοποιήθηκε ως print σε πολλά είδη: από ρουχισμό μέχρι οικιακή χρήση.

Πολλές γυναίκες μάλιστα επέλεξαν να κάνουν τατουάζ ένα μικρό μουστάκι στην άκρη του δείκτη τους έτσι ώστε όταν φέρνουν το συγκεκριμένο δάχτυλο στο άνω χείλος να αναπαριστούν πως έχουν μουστάκι.moustache-trend-tattoo

Η τάση παραμένει κι έτσι είτε ανήκετε στο χιπστερικό κίνημα είτε όχι θα βρείτε ακόμα πολλά ρούχα, κοσμήματα και αξεσουάρ με σύμβολο το μουστάκι στην αγορά: