Από Αγγλία έρχεται η παρακάτω συνταγή και το μόνο σίγουρο είναι πως θα σε εντυπωσιάσει.

Υλικά

1 φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο

1 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

340γρ σοκολάτα γάλακτος λιωμένη

1 φλιτζάνι ολόκληρα αμύγδαλα

1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα καρύδια

Εκτέλεση

Σε ένα ταψί απλώνουμε τα αμύγδαλα ώστε να σχηματίσουν ένα στρώμα και τα αφήνουμε στην άκρη. Σε κατσαρόλα ανακατεύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι και τη βανίλια ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις το μείγμα αρχίσει να βράζει και ενώ ανακατεύουμε ακόμα αφήνουμε να βράσει για άλλα 7 λεπτά και στη συνέχεια το τοποθετούμε πάνω από τα αμύγδαλα. Όταν η καραμέλα κρυώσει τελείως (μετά από 2 ώρες περίπου) απλώνουμε τη σοκολάτα από πάνω και περιχύνουμε με τριμμένο καρύδι. Κόβουμε και απολαμβάνουμε.