Τα παρακάτω ατομικά mini cupcakes με γεύση cheesecake θα σας φτιάξουν κυριολεκτικά τη μέρα με αυτή την υπέροχη σάλτσα φράουλας.

Υλικά

1 φλιτζάνι τριμμένα digestive

4 κουταλιές της σούπας βούτυρο λιωμένο

2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

1 ½ πακέτο τυρί κρέμα

½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

¼ φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη

2 αυγά

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Για τη σάλτσα φράουλας:

1 φλιτζάνι φράουλες κομμένες στη μέση

½ κουταλάκι του γλυκού χυμό λεμονιού

2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Τοποθετούμε σε ένα ταψί για muffins τα ειδικά χαρτάκια για τα muffins. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και το τριμμένο μπισκότο ενώ στη συνέχεια τοποθετούμε λίγο από το μείγμα σε κάθε κενό muffin. Ψήνουμε για 6 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ενώ αφήνουμε να κρυώσει εντελώς. Εν τω μεταξύ, χτυπάμε το τυρί κρέμα με τη βοήθεια του μίξερ. Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, τα αυγά και τη βανίλια. Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Απλώνουμε πάνω από τη βάση των cupcakes 2 κουταλιές της σούπας από το μείγμα και ψήνουμε για άλλα 20 λεπτά. Τοποθετούμε στη συνέχεια στο ψυγείο και ακολουθούμε τη διαδικασία για τη σάλτσα φράουλας. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε τις φράουλες, το χυμό λεμονιού και τη ζάχαρη. Σιγοβράζουμε για 15 λεπτά μέχρι οι φράουλες να μπορούν να πολτοποιηθούν με μια ξύλινη κουτάλα. Αφήνουμε να κρυώσει και στη συνέχεια τοποθετούμε το μείγμα στον επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να γίνει κρεμώδες. Τέλος, τοποθετούμε το μείγμα πάνω από τα cupcakes, σερβίρονται δροσερά.