Μια υπέροχη συνταγή που θα αλλάξει τον τρόπο που τρώτε τις γεμιστές πατάτες

Υλικά

4-6 πατάτες

2-3 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο (1/2 κουταλάκι του γλυκού ανά πατάτα)

1 – 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι (1/4 κουταλάκι του γλυκού ανά πατάτας)

Αλουμινόχαρτο

Για τη γέμιση: τσένταρ τριμμένο, ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, ψιλοκομμένο μαγειρεμένο μπέικον και γιαούρτι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε εξωτερικά τις πατάτες μέχρι να στεγνώσουν εντελώς. Για κάθε πατάτα κόβουμε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο που θα τυλίξει εντελώς τη πατάτα. Τσιμπάμε τη πατάτα με ένα πιρούνι παντού και στη συνέχεια τη τοποθετούμε στο κέντρο του αλουμινόχαρτου. Περιχύνουμε με το λάδι και πασπαλίζουμε με το λάδι. Τυλίγουμε σφιχτά με το αλουμινόχαρτο και τοποθετούμε στη γάστρα. Ψήνουμε σε δυνατή φωτιά πέντε ώρες μέχρι οι πατάτες να μαλακώσουν. Αφαιρούμε προσεχτικά το αλουμινόχαρτο και το πάνω μέρος της πατάτας και προσθέτουμε τα υλικά της γέμισης.