Και δεν θα πάρουμε ούτε… θερμίδα χάρη στην Sweete Stevia!

Eμείς βρήκαμε στο νέο Cook Book της Sweete Stevia  16 ολόφρεσκες, γλυκές συνταγές του pastry chef Δημήτρη Οικονομίδη, για όσους επιθυμούν ν’ αντικαταστήσουν τη ζάχαρη με ένα φυσικό γλυκαντικό, να διατηρούν τη γραμμή τους αλλά και για εκείνους που επιθυμούν να φροντίζουν για την καθημερινή ισορροπημένη διατροφή όλης της οικογένειας.

Με μοντέρνα και φρέσκια προσέγγιση – η οποία ανδεικνύει απόλυτα την ανανεωμένη ταυτότητα της Sweete Stevia – οι 16 συνταγές αγκαλιάζουν όλες τις ηλικίες και προτιμήσεις. Ανακαλύψτε κλασσικές συνταγές της μαμάς (Mama’s) όπως η Πορτοκαλόπιτα, η Μηλόπιτα, η Γαλατόπιτα, λαχταριστά Bites & Snacks όπως τα Soft Cookies, το Γιαούρτι με φρούτα του δάσους, η Κρέμα με ζελέ φράουλα, τα Τρουφάκια, η Πανακότα με γιαούρτι και τσάι, Chocolate Lovers ειδική κατηγορία με Brownies, Σοκολατόπιτα, Ρόφημα Ανανά με Σοκολάτα, Υγρό Κέικ Σοκολάτας, Παρφέ Σοκολάτα αλλά και Παραδοσιακές (Traditional) συνταγές όπως το αγαπημένο μας Τσουρέκι με Μαστίχα, ο σιμιγδαλένιος Χαλβάς και η Μουσταλευριά. Το Cookbook ολοκληρώνεται με τρία υπέροχα cocktail με Sweete Stevia,το Mohito, την Caipiroska και το Amaretto sour.

Υλικά

6 αυγά / 320γρ. βούτυρο / 50γρ. κακάο / 280γρ. αλεύρι τσουρεκιού

240γρ. κουβερτούρα noir xocoline – Valrhona ή κουβερτούρα noir με stevia

200γρ. καρύδια ψιλοκομμένα / 70γρ. Sweete / 220γρ. μέλι

Εκτέλεση

‣Λιώνουμε την κουβερτούρα με το βούτυρο σε bain marie.

‣Σε μια μπασίνα ανακατεύουμε με τη βοήθεια ενός σύρματος χειρός τα αυγά, τη Sweete και το μέλι.

‣Προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα – βούτυρο, ανακατεύουμε και στη συνέχεια το κοσκινισμένο αλεύρι-κακάο. ‣Τέλος προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα καρύδια.

‣Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί της αρεσκείας μας προσέχοντας να έχουμε τοποθετήσει στον πάτο αντικολλητικό χαρτί.

‣Ψήνουμε στους 170°C. Προσέχουμε να μην παραψήσουμε τα brownies. Ειναι έτοιμα όταν είναι λίγο μαλακά και υγρά.