Απλή και πεντανόστιμη συνταγή!

Υλικά που θα χρειαστούμε:

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 50 γρ. ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές σάλτσα πέστο
  • 150 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κουταλιές αλάτι
  • Λίγο φρεκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Για την σάλτσα πέστο θα χρειαστούμε:

  • Για την σάλτσα θα χρειαστούμε
  • 1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό
  • 1-2 ματσάκια ρόκα
  • 50 γρ. κουκουνάρι
  • 50-60 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1/2 λεμόνι (το χυμό του)
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 ποτηράκι ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Βράζουμε τα μακαρόνια για 8 λεπτά σε αλατισμένο νερό. Παράλληλα ετοιμάζουμε την σάλτσα πέστο. Πλένουμε τον βασιλικό,  την ρόκα και τα ρίχνουμε στο μπλέντερ μαζί με το σκόρδο ξεφλουδισμένο. Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές. Σουρώνουμε τα μακαρόνια αλλά ΔΕΝ τα ξεπλένουμε με νερό.

Στο τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο, και τα μακαρόνια με την σάλτσα πέστο. Ανακατεύουμε καλά τα μακαρόνια με την σάλτσα για περίπου 4-5 λεπτά.

Σερβίρουμε με μπόλικο πιπέρι και παρμεζάνα…