Νόστιμο και κυρίως σοκολατένιο. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Υλικά

1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα μέντας

340γρ λευκή σοκολάτα

226 μαύρη σοκολάτα

Εκτέλεση

Ψιλοκόβουμε τα 226 γραμμάρια λευκής σοκολάτας και τη τοποθετούμε σε ένα μπολ. Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε τη κρέμα γάλακτος και τη μέντα μέχρι να αρχίσει να σιγοβράζει. Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει για ένα λεπτό ενώ στη συνέχεια περιχύνουμε τη λευκή σοκολάτα ανακατεύοντας για 3 λεπτά μέχρι να λιώσει τελείως. Αν κάποιο κομμάτι δεν έχει λιώσει μπορείτε να τοποθετήσετε το μείγμα στο φούρνο μικροκυμάτων για 5 δευτερόλεπτα. Καλύπτουμε το μείγμα και το τοποθετούμε στο ψυγείο για 2 ώρες ή μέχρι να σταθεροποιηθεί. Μόλις είναι έτοιμο με ένα ειδικό κουτάλι ετοιμάζουμε μπαλάκια τα οποία και τοποθετούμε σε μια λαδόκολλα. Μόλις τελειώσει το μείγμα τοποθετούμε τη λαδόκολλα στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Ζεσταίνουμε τη μαύρη σοκολάτα στον φούρνο μικροκυμάτων και αφαιρούμε από το ψυγείο τα σοκολατάκια ενώ τα βουτάμε ένα ένα μέσα στη σοκολάτα. Θα χρειαστεί να τοποθετήσουμε τα σοκολατάκια για άλλα 20 λεπτά στο ψυγείο μέχρι να πήξει η σοκολάτα. Μόλις είναι έτοιμη περιχύνουμε με τη λευκή σοκολάτα.