Τίποτα πιο δροσιστικό από μια μπάλα παγωτό. Έτσι δεν είναι; Μήπως είναι η ώρα να φτιάξεις το δικό σου παγωτό;

Υλικά

2 μεγάλα αυγά

¾ φλιτζανιού ζάχαρη

2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος

1 φλιτζάνι γάλα

1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας

1 ροδάκινο ξεφλουδισμένο

Εκτέλεση

Σε ένα μίξερ χτυπάμε το αυγό και τη ζάχαρη. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για 30 δευτερόλεπτα ακόμα. Προσθέτουμε τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα. Τοποθετούμε το μείγμα στην κατάψυξη και ανακατεύουμε συχνά ώστε να αποφύγουμε τη κρυστάλλινη επιφάνεια πάνω από το παγωτό. Αφαιρούμε τη πέτσα από το ροδάκινο και το τοποθετούμε σε ένα μπλέντερ ώστε να γίνει πουρές. Τοποθετούμε το ροδάκινο σε ένα μπολ και το αφήνουμε να παγώσει για 6 ώρες. Αφαιρούμε το παγωτό από την κατάψυξη και προσθέτουμε τον πουρέ. Ανακατεύοντας συχνά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Αφήνουμε να παγώσει για όλη τη νύχτα.