Μια διαφορετική έκδοση του gingerbread όπου δεν θα σε αφήσει ασυγκίνητη.

Υλικά

2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1 και 1/2 κουταλάκια του γλυκού τζίντζερ

1 και 1/2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα

1/4 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο

1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

3/4 φλιτζάνι σιρόπι σφενδάμου

3/4 φλιτζάνι ζεστό νερό

1/2 φλιτζάνι βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

1/3 φλιτζάνι μαύρη ζάχαρη

1 αυγό

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

1 πακέτο τυρί κρέμας

2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

1 και 3/4 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη

1 κουταλιά της σούπας κρέμα γάλακτος

1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί. Σε ένα μέτριο μπολ χτυπάμε ελαφρά το αλεύρι, τη σόδα, το τζίντζερ, τη κανέλα, το γαρίφαλο και το αλάτι μαζί μέχρι να ενωθούν. Το αφήνουμε στην άκρη ενώ σε ένα δεύτερο ανακατεύουμε το σιρόπι σφενδάμου μαζί με το ζεστό νερό. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε το βούτυρο σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει λείο για περίπου 1 λεπτό. Και στη συνέχεια προσθέτουμε τη βανίλια και το αυγό. Ενώ τέλος προσθέτουμε το μείγμα του πρώτου μπολ και του δεύτερου ανακατεύοντας. Τοποθετούμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 35 λεπτά.

Για το γαρνίρισμα

Σε ένα μεγάλο μπολ και χρησιμοποιώντας το μίξερ χτυπάμε το τυρί κρέμα με το βούτυρο και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη κρέμα γάλακτος και την άχνη. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και απλώνουμε πάνω από το κέικ.