Λατρεύεις τη φράουλα; Τέλεια! Επίσης, μήπως σου αρέσει το crumbe; Ακόμα πιο ωραία. Αυτή η συνταγή λοιπόν είναι ότι πρέπει για εσένα.

Υλικά

6 φλιτζάνια φράουλες καθαρισμένες και κομμένες σε 4 μέρη

1 κουταλιά της σούπας χυμό φρέσκου λεμονιού

2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κουταλιές της σούπας μαύρη ζάχαρη

1/3 φλιτζάνι αλεύρι αμυγδάλου

1/3 φλιτζάνι νιφάδες βρώμης

1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ

1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

1/8 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

3 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο κομμένο σε κομμάτια

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς. Απλώνουμε λίγο λάδι σε ένα ταψάκι και στη συνέχεια ρίχνουμε τις φράουλες και περιχύνουμε με το λεμόνι. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με μια κουταλιά ζάχαρη και ρίχνουμε το μείγμα πάνω από τις φράουλες ανακατεύοντας. Σε ένα μπολ χτυπάμε το αλεύρι αμυγδάλου, τη βρώμη, το μπέικιν πάουντερ, τη κανέλα, το αλάτι και την υπόλοιπη ζάχαρη. Προσθέτουμε το βούτυρο και τοποθετούμε το μείγμα πάνω από τις φράουλες. Ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου και αφήνουμε να κρυώσει λίγο. Σερβίρουμε με παγωτό βανίλια.