Μια σαλάτα για αυτές τις ημέρες είναι πραγματικά η τέλεια λύση για εσένα που θέλεις να δοκιμάσεις κάτι διαφορετικό αλλά παράλληλα να διατηρήσεις και τη γραμμή σου.

Υλικά

1 φλ κινόα

1 ¼ φλ ζωμό λαχανικών

½ φλ cranberries

1 ½ φλ μπρόκολο

2 κ σ φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο

αλάτι και πιπέρι

Για τα καρύδια:

1 φλ καρύδια

1 κ σ βούτυρο

2 κ γ μαύρη ζάχαρη

1 κ σ μέλι

Λίγο αλάτι

Για το dressing

2 κ σ λάδι

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο

1 κ σ χυμό λάιμ

1 κ σ χυμό πορτοκάλι

Αλατοπίπερο

Εκτέλεση

Ξεβγάζουμε το κινόα και στη συνέχεια το στραγγίζουμε. Σε μια κατσαρόλα τοποθετούμε το κινόα για να αφαιρεθεί η ποσότητα νερού και ανακατεύουμε, ενώ στη συνέχεια προσθέτουμε το ζωμό και περιμένουμε να βράσει. Μόλις βράσει, χαμηλόνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε με τη κατσαρόλα μισάνοιχτη για 13 λεπτά. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα cranberries στη κατσαρόλα μετά από 9 περίπου λεπτά. Μόλις είναι έτοιμο το κινόα προσθέτουμε λίγο νερό στην κατσαρόλα και τοποθετούμε το μπρόκολο για να πάρει μια βράση ενώ τέλος προσθέτουμε το κρεμμυδάκι και τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μπολ.

Για τα καρύδια:

Σε ένα τηγάνι ζεστάνουμε το βούτυρο μέχρι να λιώσει και τοποθετούμε τα ψιλοκομμένα καρύδια, το μέλι, το αλάτι και τη ζάχαρη σοτάροντας για 6 λεπτά. Πασπαλίζουμε με τα καρύδια τη σαλάτα και στο τέλος περιχύνουμε με το dressing.