Ένα τέλειο αλλά και κρεμώδες γεύμα με κοτόπουλο και μπρόκολο. Τι καλύτερο για το μεσημεριανό σου;

Υλικά

1 πακέτο ζυμαρικά κοχύλι

3 φλιτζάνια μπρόκολο, ψιλοκομμένα μπουκετάκια

2 στήθη κοτόπουλου, μαγειρεμένα και τεμαχισμένα σε κύβους

2 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο

¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 φλιτζάνι γάλα

1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου

¼ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδου

¼ κουταλάκι πιπέρι

⅛ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί τσένταρ,

Εκτέλεση

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με βραστό αλατισμένο νερό μαγειρεύουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου ενώ κατά τα τελευταία τρία λεπτά του μαγειρέματος τους προσθέτουμε το μπρόκολο και στη συνέχεια στραγγίζουμε. Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχόμενα. Σιγά – σιγά προσθέτουμε το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και το ζωμό κοτόπουλου μέχρι το μείγμα να πήξει. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το τσένταρ ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Τέλος, προσθέτουμε τα ζυμαρικά, το κοτόπουλο και το μπρόκολο ανακατεύοντας. Αν η σάλτσα είναι αρκετά πηχτή μπορείτε να προσθέσετε περισσότερο γάλα.