Τώρα που είναι περίοδος νηστείας δεν θα πρέπει να είμαστε μακριά από τις αγαπημένες καθημερινές μας απολαύσεις όπως ένα σοκολατένιο κέικ.

Υλικά

1 ½ φλ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

3 κουταλιές της σούπας κακάο

1 φλιτζάνι ζάχαρη

1 κουτ. μαγειρική σόδα

1/2 κουτ. αλάτι

1 κουτ. λευκό ξύδι

1 κουτ. εκχύλισμα βανίλιας

5 κουταλιές της σούπας λάδι

1 φλιτζάνι νερό

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, το κακάο, τη ζάχαρη, τη μαγειρική σόδα και το αλάτι και στη συνέχεια προσθέτουμε το ξύδι, τη βανίλια και το λάδι. Στο τέλος προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει λείο. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα ταψί και στη συνέχεια στον φούρνο για 35 λεπτά. Τέλος, ελέγχουμε το κέικ με μια οδοντογλυφίδα.