Οι ψητές πατάτες είναι εύκολες, μπορούν να γίνουν γρήγορα και συμπληρώνουν κυριολεκτικά κάθε πιάτο.

Υλικά

3 κιλά πατάτες κομμένες στη μέση

3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

2 κουταλάκια του γλυκού σκόνη σκόρδου

1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι πιπέρι

1/3 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα τριμμένη

2 κουταλιές της σούπας φρέσκα φύλλα μαϊντανού ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και απλώνουμε μια λαδόκολλα. Τοποθετούμε τις πατάτες με τη φλούδα μέσα στο ταψί και περιχύνουμε με ελαιόλαδο. Στη συνέχεια προσθέτουμε ομοιόμορφα τη σκόνη σκόρδου, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε με τα χέρια. Ψήνουμε για 10 λεπτά. Αφαιρούμε από τον φούρνο και προσθέτουμε τη παρμεζάνα ψήνοντας για 30 λεπτά ακόμα. Γαρνίρουμε με μαϊντανό.