Αυτά τα μπολ ψωμιού είναι ιδανικά αν πρόκειται για μια κρεμώδη σούπα. Τι λες; Δοκιμάζουμε;

Υλικά

4 1/2 κουταλάκια του γλυκού μαγιά

2 1/2 φλιτζάνια ζεστό νερό

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

1 κουταλιά της σούπας κρυσταλλική ζάχαρη

4 φλιτζάνια αλεύρι για ψωμί

3 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

1 ασπράδι αυγού

Εκτέλεση

Στο μπολ του μίξερ ανακατεύουμε τη μαγιά, το νερό, το ελαιόλαδο και τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλεύρι για το ψωμί και στη συνέχεια το αλεύρι για όλες τις χρήσεις μαζί με το αλάτι.. Χαμηλώνουμε την ένταση και ζυμώνουμε μέχρι να είναι ελαστική για περίπου 5 λεπτά. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα ελαφρά λαδωμένο μπολ καλύπτωντας με ένα υγρό πανί και αφήνοντας το να ξεκουραστεί για 40 λεπτά.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε 6 ίσα μέρη και δημιουργούμε μπάλες. Τοποθετούμε τις μπάλες σε ένα λαδωμένο ταψί και με ένα κοφτερό μαχαίρι σχεδιάζουμε ένα x. Σκεπάζουμε πάλι και αφήνουμε να διπλασιαστούν για άλλα 30 λεπτά. Παράλληλα, προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και ψήνουμε για 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τέλος, κόβουμε στο πάνω μέρος δημιουργώντας μια τρύπα και αφαιρούμε το υπόλοιπο εσωτερικό γιατί θα μπει η σούπα.

Leave a Reply

Your email address will not be published.