Βατόμουρα, αμύγδαλα και σοκολάτα δένουν στη πιο γλυκιά απόλαυση.

Υλικά

2 φλιτζάνια γάλα

3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

3 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο

2 κουταλιές της σούπας άγλυκο κακάο σε σκόνη

150 γρ μαύρη σοκολάτα

1 κουτ. εκχύλισμα βανίλιας

Αμύγδαλα

Βατόμουρα

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το αλεύρι και τη σκόνη κακάο. Συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα να πάρει μια βράση. Χαμηλώνουμε την φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Το μείγμα σιγά σιγά θα αρχίσει να πήζει. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη βανίλια. Χωρίζουμε τη πουτίγκα σε 5 φλιτζάνια και γαρνίρουμε με αμύγδαλα και βατόμουρα. Αν θέλουμε μπορούμε να το καταναλώσουμε αμέσως ζεστό αλλιώς παγωμένο τοποθετώντας το για 3 ώρες στο ψυγείο.