Ένα ιδιαίτερο γλυκό που θα ξετρελάνει την παρέα σου. Τι λες; Πάμε να το δοκιμάσουμε;

Υλικά

Κρούστα

1 1/2 φλυτζάνια μπισκότα σοκολάτας τριμμένα

3 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο

Για τη γέμιση

1 πακέτο τυρί μασκαρπόνε

1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

1/3 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη

1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

Για το topping:

2 φλ μούρα και βατόμουρα

1/2 φλυτζάνι μαρμελάδα βατόμουρο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Για την κρούστα ανακατεύουμε το λιωμένο βούτυρο με το τριμμένο μπισκότο και τοποθετούμε το μείγμα ισόποσα σε 6 μικρές θήκες για cheesecake πιέζοντας προς τα κάτω. Ψήνουμε στο φούρνο για πέντε λεπτά και στη συνέχεια αφήνουμε να κρυώσει τελείως.

Για τη γέμιση: ανακατεύουμε το τυρί με τη κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια ενώ στη συνέχεια απλώνουμε το μείγμα πάνω στο μπισκότο.

Για την επικάλυψη: Καθαρίζουμε τα μούρα και τα βατόμουρα και τα αφήνουμε να στεγνώσουν πάνω σε λίγο χαρτί κουζίνας. Όταν θα έχουν στεγνώσει τελείως τα τοποθετούμε πάνω από το μασκαρπόνε. Τέλος, σε ένα τηγανάκι λιώνουμε τη μαρμελάδα και περιχύνουμε στη κορυφή από τα βατόμουρα. Παγώνουμε το γλυκό σε ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες.