Αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σου αν λατρεύεις το πέστο.

Υλικά

450g αλεύρι

1 φακελάκι μαγιάς

1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη άχνη

2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

150g πέστο

240g λιαστές τομάτες κομμένες σε κομμάτια

100g τριμμένη μοτσαρέλα

50g παρμεζάνα τριμμένη

Λίγα φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μαγιά, τη ζάχαρι και 1 ½ κγ αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε στη συνέχεια 300ml ζεστό νερό και προσθέτουμε στο αλεύρι μαζί με ελαιόλαδο ανακατεύοντας καλά. Ζυμώνουμε για 10 λεπτά σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Σε ένα λαδομένο μπολ τοποθετούμε τη ζύμη και σκεπάζουμε με μια μεμβράνη αφήνοντας σε ένα ζεστό μέρος για 3 ώρες περίπου. Ανοίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο και απλώνουμε το πέστο, τις τομάτες και τα τυριά μαζί με το βασιλικό. Στη συνέχεια τυλίγουμε. Χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι κόβουμε τη ζύμη σε 12 κομμάτια και κάνουμε στριφτάρια. Λαδώνουμε καλά ένα ταψί και τοποθετούμε τα στριφτάρια μέσα. Αφήνουμε για μια ώρα μέχρι να διπλασιαστεί πάλι και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Ψήνουμε για 40 λεπτά.