Ας μην κρυβόμαστε πίσω απ’το δάχτυλο μας. Είναι πολλές εκείνες οι φορές που έχει περάσει απ’το μυαλό μας το πρωί να μην πάμε δουλειά και να κάτσουμε στο ζεστό κρεβάτι μας, χωρίς να κάνουμε τίποτε άλλο πέρα απ’το να κοιμηθούμε 2-3 ώρες ακόμα. Το πρόβλημα είναι ότι δεν είναι τόσο απλό να καλέσουμε και να δηλώσουμε ασθένεια, γιατί πιθανόν να μας πάρουν χαμπάρι και μετά να έχουμε άπειρες ώρες να κοιμόμαστε. Κοινώς άνεργες.

sik

Σύμφωνα όμως με έρευνα που πραγματοποίησε η εταιρεία ερευνών Attest, υπάρχει μία συγκεκριμένη ώρα, μέρα και δικαιολογία για να πεις στο αφεντικό σου ότι θα λείψεις. Συγκεκριμένα, αν καλέσεις στις 6:38 το πρωί, ημέρα Τρίτη και αναφέρεις ότι έχεις στοματικές διαταραχές, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να γίνεις πιστευτή.

Η μέρα είναι τέτοια που θεωρείται “λογική” μιας και Δευτέρα και Παρασκευή για ευνόητους λόγους είναι απαγορευμένες, διότι τα 3ημεράκια όλοι τα λατρέψαμε, λίγοι μπορούν να τα χαρούν όμως. Πολύ σημαντικό είναι να θυμάσαι ότι είσαι άρρωστη, οπότε μην σου ξεφύγει κάποιο check in στο facebook ή δημοσιεύσεις story στο instagram. Μπορεί να μην είστε φίλοι με το αφεντικό, δεν ξέρεις όμως ποιο μπορεί να τα δει.

Τι θα κάνεις λοιπόν την επόμενη Τρίτη;

sick-day