Αντικειμενικά είμαι το πιο χαοτικό, ξεχασιάρικο και αφηρημένο άτομο που γνωρίζω. Και για όποια είναι σαν και εμένα είναι εύκολα αντιληπτό πως δεν είναι μια εύκολη κατάσταση. Λογαριασμοί που μένουν απλήρωτοι, ψυγείο που μένει άδειο, υποχρεώσεις που πάνε και χαρτάκια. Χαρτάκια παντού! Το να εκπαιδεύσεις το μυαλό σου να γίνει πιο αποδοτικό και να θυμάται μεγαλύτερο όγκο πληροφοριών είναι δύσκολο. Δεν είναι όμως ακατόρθωτο!

1 Επανάληψη: Προσπάθησε να επαναλαμβάνεις τις δουλειές που έχεις να κάνεις. Χώρισε τες βάση προτεραιότητας και κάθε μέρα βάλε τα δυνατά σου να θυμάσαι την μια συγκεκριμένη πιο σημαντική δουλειά που πρέπει να κάνεις κάθε τόσο. Όσο πιο πολύ την θυμάσαι, τόσο περισσότερες πιθανότητες έχεις να σου εντυπωθεί και να την θυμηθείς ξανά την κατάλληλη ώρα.

2 Κάνε συνειρμούς: Προσπάθησε να παίξεις παιχνίδια με το μυαλό σου και να συνδέσεις μια συγκεκριμένη εργασία που πρέπει να κάνεις με κάτι φαινομενικά άσχετο. Για παράδειγμα τον λογαριασμό την ΔΕΗ με τον πατέρα σου. Με αυτό τον τρόπο κάθε φορά που θα σε παίρνει τηλέφωνο ο μπαμπάς σου, συνειρμικά το μυαλό σου θα σε οδηγεί εκεί που πρέπει.

3 Ψυγείο: Τεράστιο εργαλείο το ψυγείο, οπότε εκμεταλλεύσου το. Κόλλα πάνω όλα τα χαρτάκια με τις σημειώσεις σου, πάρε μαρκαδοράκι να σημειώνεις τα καινούργια και μην παραλείπεις να το κοιτάς. Γιατί μερικές φορές ακόμα και αυτό δεν είναι αυτονόητο!

4 Έχε το δικό σου τελετουργικό: Μπορεί να σου ακουστεί παράξενο, αλλά μια συγκεκριμένη ρουτίνα κάθε πρωί θα σε βοηθήσει πολύ. Ο λόγος; Το μυαλό σου θα εκπαιδευτεί στο να κάνει τα ίδια πράγματα κάθε πρωί. Μετά από κάποιες μέρες πρόσθεσε στην ρουτίνα κάτι καινούργιο και πάει λέγοντας. Όπως για παράδειγμα το άνοιγμα των λογαριασμών. Σε αρκετό καιρό θα μάθεις να τελειώνεις κάποιες δουλειές το πρωί, πράγμα που το λες και σωτήριο.

5 Εξάσκησε το μυαλό σου: Ότι αφήνεις, σε αφήνει. Για αυτό μην παίρνεις το μυαλό σου για δεδομένο και προσπάθησε απεναντίας να το εξασκείς. Παίξε Sudoku, λύσε σταυρόλεξα, μάθε σκάκι και κάνε οτιδήποτε σε ευχαριστεί που θα σε βοηθήσει να σκέφτεσαι συνεχώς. Η μνήμη σου θα βελτιωθεί και η αυτοσυγκέντρωση σου θα φτάσει σε νέα επίπεδα.

6 Χαλάρωσε με φίλους: Όσο πιο συχνά μπορείς. Τα απογεύματα μετά τη δουλειά και τα σαββατοκύριακα. Η επικοινωνία, οι κοινωνικές συναναστροφές και η κουβέντα είναι τρόποι για να λειτουργεί το μυαλό σου καθημερινά. Μην λιώνεις για ώρες μπροστά στην τηλεόραση, αλλά προτίμησε να αράξεις με φίλους, να μιλήσετε και να ανταλλάξεις απόψεις. Σταδιακά θα δεις πως θα σου είναι πιο εύκολο να οργανώσεις τη μέρα σου και τα πράγματα που έχεις να κάνεις.