Το μήλο είναι ένα από τα πρώτα φρούτα που αρχίζουμε να καταναλώνουμε το φθινόπωρο. Σε αυτή τη συνταγή φτιάχνουμε ατομικές πάστα φλώρα σε σχήμα τριαντάφυλλου (roses) με λαχταριστή γέμιση μήλου και ζάχαρης. Η τέλεια συνταγή για τον απογευματινό καφέ ή τσάι.

Υλικά

Για τη ζύμη πάστα φλώρα

  • 125γρ. βούτυρο 82% λιπαρά
  • 75γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 δόση βανίλια
  • 35γρ. αυγά
  • 250γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 2,5γρ. μπέικιν πάουντερ κοσκινισμένο

Για τη γέμιση

  • 3 μήλα κομμένα σε φέτες
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 3 κ. τ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.τ.σ. χυμό λεμονιού

Εκτέλεση

Για τα μήλα

Βράζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού μαζί με τα μήλαμέχρι να μαλακώσουν οι φέτες και να μπορούμε να τις λυγίσουμε εύκολα.

Για τη ζύμη πάστα φλώρα

Χτυπάμε στο μίξερ με το φτερό το βούτυρο με τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν και προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά. Ενσωματώνουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ.  Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για 15 λεπτά να παγώσει και ανοίγουμε σε φύλλο πάχους 2mm. Κόβουμε λωρίδες με πάχος ίσο με αυτό των μήλων. Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλα.

Απλώνουμε φετες από τα μήλα πάνω σε κάθε λωρίδα ζύμης και τυλίγουμε σε ρολλάκια.

Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά.