Πίτσα μπάρμπεκιου με κοτόπουλο πάνω σε γαλλική μπαγκέτα. Ναι, είναι τόσο καλό όσο ακούγεται και επίσης είναι πολύ πιο εύκολο από ότι πιστεύεις. Πρώτα από όλα δεν θα χρειαστεί να φτιάξεις ζύμη καθώς θα χρησιμοποιήσεις τραγανό αλλά και αφράτο γαλλικό ψωμί όπου κατά τη γνώμη μου είναι πολύ καλύτερο από το τη ζύμη μιας πίτσας.

Υλικά

1 κσ ελαιόλαδο

μισό κιλό στήθος κοτόπουλου κομμένο σε κύβους, χωρίς πέτσα

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1/2 φλ σάλτσα barbeque

1 μπαγκέτα κομμένη στη μέση

1 φλ τριμμένο τσένταρ

1 φλ τριμμένη μοτσαρέλα

μισό ψιλοκομμένο κρεμμύδι

2 κουταλιές της σούπας φύλλα κόλιαντρο ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς. Ζεσταίνουμε το λάδι σε ένα τηγάνι και αλατοπιπερόνουμε το κοτόπουλο. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κοτόπουλο στο τηγάνι μαζί με 1/4 από τη σάλτσα μπάρμπεκιου στο τηγάνι και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας για περίπου 4 λεπτά. Τοποθετούμε τις δύο φέτες από το ψωμί σε ένα ταψί όπου πριν έχουμε βάλει λαδόκολλα και απλώνουμε την υπόλοιπη σάλτσα μπάρμπεκιου ομοιόμορφα πάνω στις φέτες. Στη συνέχεια απλώνουμε το κοτόπουλο,το κρεμμύδι και τα τυριά. Βάζουμε τη πίτσα στον φούρνο για 12 περίπου λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. Σερβίρουμε αμέσως με επιπλέον σάλτσα μπάρμπεκιου και κόλιαντρο.