Η ιστορία επαναλαμβάνεται κάθε εβδομάδα. Πάμε στο μανάβη, η Μυρτώ βλέπει τις μπανάνες, τις αγοράζουμε γιατί «πολύ μου αρέσουν οι μπανάνες μαμά», τρώει δύο μόλις φτάνουμε στο σπίτι και μετά οι μπανάνες μαυρίζουν κι αν η «μαμά» δεν τις φάει στο γραφείο, στο τέλος χαλάνε. Αυτή τη φορά αποφάσισα να τις αξιοποιήσω. Συνήθως τα κέικ με μπανάνα δεν μου αρέσουν και δεν μου πετυχαίνουν γιατί η μπανάνα, τους δίνει μια λίγο «λασπώδη» υφή. Αυτή τη φορά σκέφτηκα να κάνω μια ακόμη προσπάθεια. Έκπληξη! Το αποτέλεσμα ήταν τέλειο! Επιτέλους!!! Βρήκα τι θα κάνω τις μπανάνες που ωριμάζουν :-)

Χρόνος προετοιμασίας: 35′

Μερίδες: 12

Υλικά

  • 2 μπανάνες πολύ ώριμες
  • 2 αυγά
  • 250 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • 3/4 φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
  • 3/4 φλιτζάνι τσαγιού μέλι
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι τριμμένο

Λιώνουμε σ” ένα μπολ τις μπανάνες με το πιρούνι. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά στο μπολ κι ανακατεύουμε, με το μίξερ χειρός ή με το πιρούνι, μέχρι να ενωθούν καλά.

Βουτυρώνουμε καλά μια μακρόστενη, αντικολλητική φόρμα για κέικ (αν χρησιμοποιήσουμε απλή φόρμα θα πρέπει να την αλευρώσουμε κιόλας) και ψήνουμε σε προθερμασμένο, στους 180ο,  φούρνο για 30’-35’ στη μεσαία σχάρα.

Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει πολύ καλά και το βάζουμε σε πιατέλα.

Βρήκαμε τη συνταγή στο cookandfeel.gr