Δεν είναι donut αλλά δεν είναι ούτε κρουασάν. Λέγεται Cronut και είναι ένας συνδυασμός των δύο! Επιπλέον είναι η νέα μόδα στα επιδόρπια μετά τα cupcakes που πραγματικά θα ξετρελάνει κόσμο. Και πως θα το φτιάξεις; Σου έχουμε τη συνταγή.

Για τη ζύμη:
Λάδι

2 πακέτα Pillsbury για κρουασάν

1 πακέτο κρέμα βανίλια στιγμής

Για τη διακόσμηση:
6 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού Εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι γάλα
1/4 φλιτζάνι κρυσταλλική ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
1 λεμόνι, το χυμό και το ξύσμα χωριστά

Εκτέλεση

Για να φτιάξουμε τη ζύμη θα χρειαστεί να ανοίξουμε τα κουτιά και ενώ είναι τρίγωνα να φτιάξουμε παραλληλόγραμα διπλώνοντας τα, στη συνέχεια πιέζουμε με το χέρι τη ζύμη.Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για την υπόλοιπη ζύμη. Χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι κόβουμε τη ζύμη σε στρογγυλά κομμάτια και στη συνέχεια σχηματίζουμε μια τρύπα στο κέντρο. Τηγανίζουμε σε λάδι για 45 έως 90 δευτερόλεπτα μέχρι η ζύμη να ροδίσει και να ψηθεί καλά. Στη συνέχεια τα εναποθέτουμε σε χαρτοπετσέτες μέχρι να στεγνώσουν.

Για το γλάσο βανίλιας σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη άχνη και τη βανίλια ενώ στη συνέχεια προσθέτουμε γάλα σιγά σιγά. Για τη ζάχαρη κανέλα σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε. Τέλος, για το γλάσο λεμονιού ανακατεύουμε 2 φλιτζάνια ζάχαρη άχνη, το χυμό λεμονιού και το μισό ξύσμα λεμονιού ενώ διατηρούμε το υπόλοιπο ξύσμα για το γαρνίρισμα.

Χωρίζουμε στη μέση τα cronut και προσθέτουμε τη κρέμα βανίλιας την οποία έχουμε φτιάξει σύμφωνα με τις οδηγίες ενώ γαρνίρουμε με το γλάσο της επιλογής μας. Σερβίρουμε αμέσως.