Γιατί σαν τις συνταγές της μανούλας… τίποτα!

Το αγαπημένο φαγητό των ελλήνων δεν είναι άλλο από τα γεμιστά. Οπότε σήμερα θα τιμήσουμε την παράδοση με μια μαμαδίστηκη συνταγή που περνάει από γενιά σε γενιά!

Υλικά:

6 ντομάτες σφιχτές (όσο το δυνατόν μεγαλύτερες)

6 πράσινες πιπεριές (ζητάμε για γεμιστά)

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

Μισό φλιτζάνι μαϊντανό

Ενάμιση πακέτο ρύζι (ή 12 κουταλιές της σούπας)

5-6 φύλλα δυόσμο

Εκτέλεση

Για να γεμίσουμε μια πιπεριά ή μια ντομάτα θέλει… μαστοριά! Κόψε μια ροδέλα από το κοτσάνι (φαντάσου το σαν καπάκι) και άδειασε την ψίχα από την ντομάτα με ένα κουτάλι. Αντίστοιχα στις πιπεριές αφαίρεσε τους σπόρους.

Παράλληλα σόταρε τα κρεμμύδια  με λίγο λάδι για 7 λεπτά και μετά ρίξε στο τηγάνι την ψίχα από τις ντομάτες, το ρύζι, το μαϊντανό και αλατοπιπέρωσε καλά. Ανακάτεψέ τα όλα για 2-3 λεπτά.

Όταν ετοιμαστεί το μείγμα, ρίξε και τον δυόσμο, ανακάτεψε και γέμισε τις πιπεριές και τις ντομάτες. Με τα καπάκια που δημιούργησες πριν, κόβοντας τα κοτσάνια, κλείσε τις ανοιχτές πιπεριές και ντομάτες. Βάλτα όλα στο ταψί και ρίξε νερό και λάδι μέχρι την μέση. Αν θες μπορείς να βάλεις φυσικά και πατάτες μαζί με τα γεμιστά!

Καλή όρεξη!