Το μυστικό σε αυτά τα πατατάκια είναι το λίγο ελαιόλαδο που θα βάλεις και με αυτό το τρόπο θα τα κάνεις πιο «κρατσανιστά» και θα θυμίζουν τα πατατάκια που αγοράζεις από το περίπτερο. Μπορείς να τα σερβίρεις με παρμεζάνα ή σως γιαουρτιού με μυρωδικά (παρακάτω θα βρεις και αυτή τη συνταγή) πάντως το μόνο σίγουρο είναι ότι οι καλεσμένοι σου θα τα λατρέψουν.

Υλικά
1 1/2 με 2 κιλά μεγάλες πατάτες ξεφλουδισμένες
4 κουταλιές σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμάινουμε τον φούρνο στους 250 βαθμούς. Με το ειδικό εργαλείο ξεφλουδίσματος κόβουμε κατά μήκος τις πατάτες σε φέτες. Αλείφουμε το ταψί μας με 1 κουταλιά λάδι και στη συνέχεια τρίβουμε το σκόρδο πάνω στην επιφάνεια του ταψιού ώστε να βγάλει τους χυμούς του. Τοποθετούμε το ταψί κενό μέσα στον φούρνο για να ζεσταθεί για πέντε λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρούμε το ταψί και τοποθετούμε τις φέτες πατάτας δίπλα δίπλα. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε για 10 περίπου λεπτά. Μόλις ροδίσουν αφαιρούμε και τις τοποθετούμε σε ένα χαρτί κουζίνας.

Μπορούμε επίσης να συνοδεύσουμε τα πατατάκια με το παρακάτω dip 

1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
2 κουταλιές της σούπας. ψιλοκομμένο φρέσκο δεντρολίβανο
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
3/4 φλιτζάνι τριμμένη παρμεζάνα
2 φλιτζάνια γιαούρτι
1/4 φλιτζάνι γάλα
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μέτριο μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και στη συνέχεια σερβίρουμε.