Σίγουρα η συνταγή δεν θα είναι η μυστική συνταγή της οικογένειας που πέρασε από χέρι σε χέρι αλλά όταν όλοι λένε ότι ξέρουν να φτιάχνουν μουσακά ή παστίτσιο εσύ ξέρεις να φτιάχνεις sushi! Ε, ναι είσαι κορίτσι για σπίτι! Επειδή τα υλικά μπορεί να σε παραξενέψουν να ξέρεις ότι μπορείς να τα βρεις σε supermarket αλλά και σε ειδικά καταστήματα.

Υλικά

Για το ρύζι

3 φλ ρύζι για sushi

1/4 φλ ξύδι ρυζιού

2 κγ αλάτι

2 κγ ζάχαρη

3 1/4 φλ κρύο νερό

Για τη γέμιση

Καπνιστό σολομό κομμένο σε κύβους

Τόνο σε κύβους

Καβουρόψιχα

Αγγούρι κομμένο σε στικς

Αβοκάντο σε στικς

Κρέμα τυριού

φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Ρίχνουμε τη ζάχαρη στο ξύδι ρυζιού και ανακατεύουμε. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για το αλάτι. Θα χρειαστεί να καθαρίσουμε το ρύζι πριν το μαγειρέψουμε. Έτσι θα τοποθετήσουμε ένα σουρωτήρι σε ένα μπολ με κρύο νερό και το αφήνουμε για λίγα λεπτά. Στη συνέχεια αφαιρούμε το περιττό νερό με το σουρωτήρι. Σε μια κατσαρόλα προσθέτουμε το κρύο νερό και το ρύζι. Μαγειρεύουμε το ρύζι με κλειστό καπάκι χρίς να το ανοίξουμε και περιμένουμε να πάρει βράση. Μόλις πάρει βράση χαμηλώνουμε τη φωτιά και το μαγειρεύουμε για 16 λεπτά. Έπειτα, αφαιρούμε την κατσαρόλα και ανακατεύουμε το ρύζι με το μείγμα ξυδιού με μια ξύλινη κουτάλα. Κλείνουμε με το καπάκι και το αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί και να ποτίσει το μείγμα όλο το ρύζι.

Τυλίγουμε ένα bambo roll με ένα σελοφάν προκειμένου να γίνει η διαδικασία πιο εύκολη. Τοποθετούμε ένα κομμάτι φύκι πάνω στο bamboo roll με τη γυαλιστερή πλευρά προς τα κάτω. Απλώνουμε τα 3/4 του ρυζιού ομοιόμορφα ώστε να μην υπάρχουν κενά. Από πάνω προσθέτουμε λίγη κρέμα τυριού στη μέση και έπειτα τοποθετούμε καβουρόψιχα, το αγγούρι και το κρεμμύδι. Τέλος, προσθέτουμε και το αβοκάντο αφού πρώτα έχουμε αφαιρέσει το εξωτερικό μέρος. Πιάνουμε τις άκρες του bamboo roll και τυλίγουμε τα ρολά σφιχτά. Τέλος, χρησιμοποιώντας λίγο νερό στα δάχτυλα μας βρέχουμε το σημείο όπου τα ρολά θα κλείσουν για να κολλήσει το φύκι. Κόβουμε στο μέγεθος που επιθυμούμε.