Αν η ξαφνική κρεατοφαγία σου έπεσε «βαριά», σου έχουμε πρόταση για συνταγή που γίνεται εύκολα, γρήγορα, έχει απλά υλικά αλλά είναι και πεντανόστιμη.

ΥΛΙΚΑ

500 γραμμάρια κοχυλάκια

¼ φλιτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο

1 σκελίδα σκόρδο περασμένη στην πρέσα

1 κουτί τοματάκια στον τρίφτη (400 γραμ.)

½ φλιτζάνι τσαγιού νερό

1 κουταλάκι γλυκού βασιλικό ξερό

¼ κουταλάκι γλυκού τσίλι

αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Ετοιμάζουμε πρώτα τη σάλτσα. Σε μία κατσαρόλα σοτάρουμε το σκόρδο στο ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά για 1’-2’. Προσθέτουμε τα τοματάκια, το νερό και τα μυρωδικά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά κι αφήνουμε να σιγοβράσει η σάλτσα για 20’-25’ μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά από τα τοματάκια.

Εν τω μεταξύ βράζουμε τα κοχυλάκια σε αλατισμένο νερό βάσει των οδηγιών επάνω στο πακέτο και τα σουρώνουμε.

Ξαναβάζουμε τα κοχυλάκια στην κατσαρόλα και περιχύνουμε με τη σάλτσα τομάτας. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.