Ο pastry chef Χρήστος Βέργαδος μας προτείνει μία πεντανόστιμη συνταγή για μαλακά κουλουράκια σταφίδας!

Υλικά:
200gr   βούτυρο
250gr   ζάχαρη άχνη
3       αυγά
300gr   αλεύρι (ή βγάζω τα 50gr αλεύρι και βάζω 50gr κακάο)
100gr  σταφίδες μαύρες
20ml    ποτό (κονιάκ, ρούμι, κουαντρό)
Εκτέλεση:

Tοποθετούμε το βούτυρο και τη ζάχαρη στο μπολ και χτυπάμε με το μίξερ. Μόλις αφρατέψει προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Όταν απορροφηθούν τα αυγά, βάζουμε το ποτό (αν θέλουμε προσθέτουμε και τις σταφίδες). Μετά ρίχνουμε το αλεύρι. Βάζουμε το μίγμα σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και απλώνουμε σε λαμαρίνα δίνοντας σχήμα στρογγυλό. Δεν τα τοποθετούμε κοντά γιατί θα απλώσουν. Προσθέτουμε τις σταφίδες από πάνω όταν τα έχουμε βάλει στο ταψί. Ψήνουμε στους 180οC για περίπου 20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο.

Χρήστος Βέργαδος

Χρήστος Βέργαδος