Αν ψάχνατε την ιδανική συνταγή για το κλασικό ταπεράκι της εκδρομής ή το πικ νικ, ή για αυτό το «κάτι να τσιμπήσετε» όταν απολαμβάνετε τα βράδια στη βεράντα, τότε μόλις ανακαλύψατε τον πιο τέλειο συνδυασμό της ζύμης του κρουασάν με το κοτόπουλο.

Υλικά

Για το φύλλο

400γρ. αλεύρι

100γρ. σπορέλαιο

120γρ. γιαούρτι πρόβειο

1 αυγό

4γρ. μαγιά σκόνη

Αλάτι

Νερό

Για τη γέμιση

400γρ. κοτόπουλο

50γρ.βούτυρο

50γρ. αλεύρι

200γρ. ζωμός κοτόπουλο

Πιπέρι

Μοσχοκάρυδο

2 αυγά

50γρ. κρεμμ.φρέσκο

100γρ. σκληρό τυρί τριμμένο

 

Εκτέλεση

Βράζουμε το κοτόπουλο ξαφρίζοντας ανά διαστήματα. Κρατάμε το ζωμό από το κοτόπουλο.Για τη γέμιση,τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το βούτυρο, προσθέτουμε το αλεύρι, το κοτόπουλο που έχουμε ψιλοκόψει και λίγο ζωμό από το κοτόπουλο που βράσαμε και βράζουμε για 5 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο, τυρί τριμμένο, αυγά και ομογενοποιούμε. Τέλος, για το φύλλο,πλάθουμε τη ζύμη με αλεύρι, σπορέλαιο, λίγο νερό, γιαούρτι, αυγά, μαγιά, αλάτι και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά. Ανοίγουμε το φύλλο και κόβουμε με ένα μαχαίρι μεγάλα τρίγωνα. Βάζουμε λίγη ποσότητα από τη γέμιση στη μία πλευρά του τριγώνου και τυλίγουμε προς τη μύτη ώστε να σχηματίσουμε κρουασανάκια. Τα απλώνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Αλείφουμε με αυγό χτυπημένο και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά ώσπου να ροδίσουν.